Tehát: először adok egy kis gázt, tehát enyhén lenyomva tartom a gázpedált, majd utána kezdem el felengedni a kuplungot a fogáspontig, és a fogáspontnál megtartom. Közben folyamatosan a gázon van a lábam. Majd miután elindult az autó teljesen felengedem a kuplungot. Nem fullad így le?
Ugyebár sokan úgy indulnak el dízeles autóval, hogy először a kuplungot kezdik el felengedni fogáspontig, és majd csak utána adnak gázt.
Ez az oktatók mániája, hogy alapjáraton, csúsztatva kell indulni. Nyugodtan indulj úgy, ahogy jólesik! Ha nagyot ránt az autó, úgyis tudni fogod, hogy nem így kellett volna. Amúgy én azt hallom, hogy a dízeles autókkal is ugyanúgy indulnak az emberek, mint benzinessel, vagyis ahogy te is írod.
2021. febr. 25. 09:49
4/15 anonim válasza:
Nem okoz gondot neki csak ne pörgesd feleslegesen. Egyébként mindenki így kezdi, majd idővel ráérzel és te is úgy fogod csinálni mint a többiek. Ha kezdő vagy, akkor ajánlom hogy inkább v.mi vékonyabb talpú cipőben vezess, ne pedig bakkancsba. Hatalmas a különbség, sokkal nehezebb ráérezni bakancsban. Mikor kezdtem a jogsit, az volt az első hogy vettem egy kényelmes cipőt...
2021. febr. 25. 09:49
5/15 anonim válasza:
Én minden autóval előbb a kuplung felengedésével indultam és ha kellett neki kis gáz akkor adtam neki.
2021. febr. 25. 10:01
6/15 anonim válasza:
az elindulásra nincs jogszabály, úgy indulsz el, ahogy tudsz, valaki kettesben is elindul van aki 2 lefulladás után :D
2021. febr. 25. 10:07
7/15 anonim válasza:
GÁZZAL kell elindulni, elvenném a jogosítványát annak, aki gáz nélkül indul el mindig, márpedig nagyon sokan ezt csinálják. Semmilyen szempontból nem jó elindulni gáz nélkül, a technikának is nagyon rosszat tesz. Szerencsére vannak olyan autók már, amelyek okosabbak mint a gazdájuk, pl VW termékes autók adnak pici gázt kuplungfelengedésnél, akkor is, ha te nem adsz.
2021. febr. 25. 10:29
8/15 anonim válasza:
En a kuplung felengedesevel kezdem, közben finom gázadas es indulok is. Ha a sajat kocsid, vagy sűrűbben vezeted viszonylag hamar rá lehet erezni es rutinna valik.
Szerintem 1500 felettig huzni meg emelkedőn sem kell a fordulatot feltornaszni dizeleknel az indulashoz, sokkal fontosabb a fogaspontra valo raerzés.
2021. febr. 25. 10:44
9/15 anonim válasza:
Az a baj hogy ezt érezni kell, nem lehet így leírni.
De ha adsz egy kis gázt és szépen ráengeded a kuplungot jó lesz.
AZtán majd adod a többit neki.
2021. febr. 25. 11:04
10/15 anonim válasza:
El lehet vele indulni gáz nélkül is, hogy érzésdel teljesen felengeded a kuplungot, úgy se fullad le. De forgalomban általába kicsit dinamikusabban kell, ott egy kis gázföccs és engeded érzéssel a kuplungot. Úgyis ráérzel egy idő után, hogy hogyan nem ránt nagyot és nem égeted a kuplungot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!