Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Menet közben ingadozò motorhô?

Menet közben ingadozò motorhô?

Figyelt kérdés

Automata vàltòs 4 éves autó.

Menet közben lejtön a motor 90 fokrol leesik 60ra 30ra majd visszamegy 90re.

2 napja cseréltek benne vizpumpát mert szerintük az lehetett a ludas.

Ma reggel ismét jàtszott a mutatò.

Megfigyelve lejtön lefele magasabb fordulatszámon a motorhö jelzö mutatò lemegy 60-30 fokig majd visszamegy 90re egyenes ùton.

Szòval nem vizpumpa problémàja van,de akkor mi?

Lejtön lefele nehezen váltja el magát van hogy 4000-4300 as fordulaton bög a motor,a mutato ilyenkor kuszik vissza.

Mi lehet a gond?Motorral?Váltòval?

50 ezret futott az autò.

2021. febr. 19. 10:48
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:

Az bizony csak a termosztát a hibás.

Nem is tudom miért vízpumpát cseréltetek.

TERMOSZTÁT !!!

2021. febr. 19. 10:51
 2/34 A kérdező kommentje:

Mi is arra gyanakodunk.Màrkaszervizben csinálták.Gondoltuk tudjàk mit csinálnak😢De megint elöjött a probléma.

De miért van az hogy csak lejtmenetben fordul elö?És miért "hül" a motor és nem felforr?

2021. febr. 19. 10:55
 3/34 anonim ***** válasza:
Lejtmenetben hülni kell, mégis mitől forrjon.
2021. febr. 19. 11:00
 4/34 anonim ***** válasza:
Mert nyitva marad a termosztát, nem zárva. Motorfék üzemben szinte nulla az elégetett üzemanyag, ezáltal nem keletkezik az égésből hő. Ráadásul magas fordulaton pörög a motor, ami miatt vízpumpa is szállít ezerrel, így két perc alatt simán lehűl a teljes vízkörben lévő hűtővíz. Hidegben nagyon hamar előjön a termosztát hiba. Többnyire nem nehéz kicserélni.
2021. febr. 19. 11:00
 5/34 anonim ***** válasza:
Rohadtul egyszerű, a kérdésedben a válasz is. Rossz a termosztátod, lejtőn lefelé nem erőlködik a motor, alig kap üzemanyagot tehát nincs ami melegítené. Ráadásul ahogy írod ész nélkül pörög a motorod, tehát a vízszivattyúd gyorsan keringeti a vizet a hűtődben, kint hideg van, persze hogy lehűlik!!! Termosztát csere.
2021. febr. 19. 11:01
 6/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm szèpen

Ma délutàn visszaviszem és megmondom nekik akkor nem kisérletezgetés van hanem termosztàt csere.

2021. febr. 19. 11:05
 7/34 anonim ***** válasza:
100%
Azért ezt egy márkaszerviznek rohadtul tudnia kellene.
2021. febr. 19. 11:16
 8/34 A kérdező kommentje:

Igen,szerintem is.Azért is vagyok mérges mert szuksegem van az autora.

Hetfon adtam le szerdán hoztam el.Most megint vihetem vissza.

2021. febr. 19. 11:20
 9/34 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
52%

"Azért ezt egy márkaszerviznek rohadtul tudnia kellene."

Tudják is. Csak inkább végigcseréltetik a lehető legtöbb alkatrészt, a panasz úgyis megmarad, az ügyfél visszajön, a munkadíjat többször is fel lehet számolni, a kedves ügyfélnek pedig mosolyogva megmondjuk, hogy sajnos nem ez volt a hiba és kárpótlásként adunk neki egy, a márkaszervízt reklámozó tollat/kulcstartót/egyéb szóróajándékot, hogy a kedves ügyfél még így is reklámozza a csodás szervízt :)

2021. febr. 19. 11:25
 10/34 anonim ***** válasza:
100%
Hány km-es lejtőn megy le 30 fokra a víz? :D
2021. febr. 19. 11:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!