Hülyeség lenne így megvenni?
Adott egy autó, viszonylag nagy értékű. Kereskedés árulja, céges autó volt. A cég folyamatos takaríttatás és állapotfelmérés alatt tartotta a kötelező szervizek mellett. Ezek az állapotfelmérések le vannak dokumentálva, ahogy az autó teljes előélete. Elvinni a kereskedésből szerelőhöz nemigen lehet, de érvényes gyári és kereskedő által adott garancia is van rá legalább egy évig.
Carvertical / jszp alapján tiszta. Ami lehetőségem maradt, hogy odaviszek egy szerelőt 20e forintért, hogy nézzen rá. Na már most minden dokumentum alapján hibátlan, alig futott 30-40e km-t a jármű, és a teljes előélete nyitott könyv. Van értelme odavinni valakit, aki ért is az autókhoz, vagy megvennéd ilyen feltételekkel?
ne vigyél senkit. Vedd meg, és majd otthon kiderül. Az én mazdámat is szervizelték, aztán egyszer véletlenül kiderült, hogy sem olajcsere, sem szűrőcsere nem volt. Elegenő volt egy flakon stp az olajba. Reklamáltam, vita nélkül cseréltek..persze ott álltam.
Aztán vettünk egy szintén szervizkönyves nissant. Hazavittük, szétszedtük, és kiderült sem gyertyát nem cseréltek, sem olajat, mindig rátöltöttek.90ezer volt benne.
Hátnennyit a vezetett előéletről.
Én értem, hogy semmi a 20e forint az autó árához képest, de mit fog tudni megnézni? Festékvastagság mérőt én is tudok vinni. Az illesztések hézagait látom, hogy nem-e változtak, ahogy azt is, hogy kopottak-e a csavarok. A karcokat én is látom, meg tudom nézni a féktárcsa vállát, és egy évszámot is le tudok olvasni. Annyira "új", hogy a motorháztetőt felnyitva én is észreveszem az olajfolyást.
Nyilván futás közben ha valaminek furcsa hangja van, akkor az nem biztos hogy fel fog tűnni nekem. De az úgyis olyan problémára utalna, amit a soron következő első kötelező alkalmával megnéznek, és a két garancia közül valamelyikkel kötelesek megcsinálni.
A komputer hiba jelzéseit, infókat érdemes lenne kiolvasni, biztos, ami biztos.
Ha a garanciát márkakereskedő adja az azért jelent valamit.
Jó eséllyel ez egy 5+ milliós autó legalább. Erre te a 20k szerelőn agonizálsz?
Persze, vigyed, olyat aki a helyszínen tud hibakódot olvasni, élőadatot értelmezni, megy vele egy kört és körbenézi amennyire lehet. Ahol ilyen értékű autók forognak, az sem kizárt, hogy van akna, emelő, alá is kell nézni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!