Mi a minimum magasság ahhoz hogy autót vezethessek?
Simán lehet, az nem olyan kevés, 158 centi vagyok, nemrég csináltam meg a jogsit.
Egyébként éreztem a hátrányát annak, hogy alacsony vagyok, hiába állítottam a lehető legközelebb, legmagasabbra az ülést, épphogy elértem a pedálokat, nem láttam ki előre rendesen. De egy viszonylag nagy autón tanultam, egy kisebbel nem lesz gond.
Azt hiszem, valami 120 vagy 130 cm, nagyon kevés (mondjuk annál már tényleg lehetnek problémák). Amúgy meg nem azért, de nem kell túldramatizálni, 160 cm konkrétan 4 centivel kevesebb a magyar női átlagmagasságnál. Simán vezethetsz vele, én 150 centivel is tudok, egy-két autónál volt kényelmetlen a helyzet, oda jól jött volna még plusz 1-2 centi :D
Egyébként nem az autó mérete számít, hanem az, hogy milyen határokon belül tudod állítani az ülést és a kormányt (magasság, döntés, előrehúzás). Városi terepjárón tanultam vezetni, tökéletes volt, de a kis régi Swiftben meg alig értem el a pedált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!