Viszonylag kezdő soförként, ti is hibáztatok ilyeneket?
Figyelt kérdés
Már lassan két éve megvan a jogosítványom de csak néhány hónapja vezetek rendszeresen. Ma nagy hibát vétettem, kihúztam egy autó elé, és ledudált, pedig biztosítottam magamat, hogy nem jön semmi, kihúzhatok, amikor kibújtam akkor láttam hogy a hátamnál jött valaki és csúnyán ledudált, amit meg is érdemeltem, viszont most olyan rosszul érzem magam emiatt, remélem nem okoztam neki semmi rosszat. Annyira elmegy a kedvem ilyenkor a vezetéstől.
Hogyan lehetne még figyelmesebb lenni, illetve hogyan kérjek elnézést ha mégis megtörténik a hiba?
Rakj a kocsira egy T-s matricát akkor megfognak érteni,és nem dudálnak le. :DDD
2021. febr. 13. 10:28
2/11 anonim válasza:
Megesik ilyen. Tanulsz belőle és ennyi, megy tovább az élet.
#1: A T betű arra jó, ha kicsit feltartja a forgalmat, akkor elnézőbbek vele. De nem mentség arra, ha balesetveszélyes helyzetet okozott.
2021. febr. 13. 10:42
3/11 anonim válasza:
A komoly baleseteket általában nem kezdők okozzák, ez jól mutatja, hogy mindenki hibázhat.
2021. febr. 13. 10:43
4/11 anonim válasza:
A minap országúton kijöttek elém a mellékútról egy teherautóval féktávon belül, alig tudtam elkerülni a balesetet, mégsem okozott napokig lelki problémát. Mentem tovább és kész. Mondjuk egy pillanatig belegondoltam, hogy egy idióta miatt most nem lenne már meg a szeretett autóm, de megvan.
2021. febr. 13. 11:48
5/11 anonim válasza:
Gyakorlat teszi a mestert.. rutin kell es kesz.. Amugy nekem kint volt a T betu, arra jo, hogy nem jonnek a seggedbe, valamilyen szinten turelmesebbek, de! eros kesztetest ad a masiknak, hogy megelozzon akkor is ha betartod a maximalis sebesseget. Folyamatosan megeloztek, amiota leszedtem azota nincs ilyen.
2021. febr. 13. 12:02
6/11 anonim válasza:
Ilyet nem, inkább mindig megvártam mire az összes autó elmegy még az is ami előtt 3x is kimehettem volna szép kényelmesen. Ezzel a húzásommal azokat bosszantottam akik mögöttem álltak és várták mikor indulok el végre. De azt is csak addig csináltam ameddig nem rázódtam bele egy picit a vezetésbe, kb 2-3 hónapig. Kezdőként még talán olyat csináltam hogy nem mertem egy motorost kikerülni teljesen egyenes útszakaszon mert mindig jöttek szemből az autósok pedig elfértünk volna mert elég széles út volt és 90 helyett kb 60-al ha mentem a motorossal együtt mert a motoros is még kezdő lehetett és emiatt volt mögöttem 3 autós akik már villogtak hogy valami történjen már így végül indexet kidobtam jobboldalra és lehúzódtam vártam mire elmennek, meg a motoros is előrébb jut valamivel és akkor mentem utánuk. Ez akkor volt amikor 4 hónapja volt jogsim és már a saját autómat használtam amit akkor vettem meg néhány napja és nagy szerviz után vittem tesztkörre.
2021. febr. 13. 13:05
7/11 anonim válasza:
Had dudáljon azé van
2021. febr. 13. 14:37
8/11 anonim válasza:
Jó az a T betű. Azt jelenti, TE IS VOLTÁL MAZSOLA, BAMEG! -))
2021. febr. 14. 11:15
9/11 anonim válasza:
nekem a múltkor autópályán jött ki elém, na ott én is dudáltam, centiken múlt, hogy nem toltam meg. gondolom nem nézett a tükörbe. de ez van, ilyenek előfordulnak.
2021. febr. 14. 11:27
10/11 anonim válasza:
Én 70+ F vagyok 54 éves jogosítvánnyal és vezetési gyakorlattal. Ráadásul megvan a szakoktatói vizsgám is bár már régóta nem oktatok.
Hibát követhetünk el. Ez nem jó, de le kell vonni a tanulságokat és okulni belőle. Soha ne leckéztess dudálással és ráfékezéssel. Ne rágódj a történteken és ne emészd magad emiatt. A soraid alapján úgy gondolom belőled nem lesz olyan bunkó mint aki téged ledudált.
A T használata nem mindig segít Magyarországon sajnos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!