Féltengely reccsenhetett el?
Figyelt kérdés
Egy Nissan Micra K11 1.5D az alany, már egy jó ideje recseg a féltengely balos kanyarokban (már így vettem az autót), de nem foglalkoztam vele túlzottan. A mai nap egy parkolás közben ahogy betekertem a kormány balra, természetesen mozgó autónál, jött egy nagy reccsenés, majd hiába pakoltam akármilyen sebességbe, az autó nem mozdult, de a motor járt tovább és ütemes forgó hang jött. Ez lenne a klasszikus példája egy féltengely törésnek? Erre tudok gondolni csak. Mivel nyitott differenciálműről van szó, így gondolom ha eltörik a féltengely/csukló, akkor lediferál és nem mozdul az autó. Benézve az autó alá, a tengelyek nem töröttek, teljesen egyben van, így arra tudok gondolni hogy valamelyik csukló tört el. Mivel balos kanyarban recsegett, ezért a bal oldali tengelynek lehetett baja, ugye? Azt lehet tudni hogy a váltó oldali vagy a kerék oldalinak lett baja? Vagy ezt csak ha szét van szedve?2021. febr. 12. 23:07
1/2 anonim válasza:
Ha megrángatod a külső gumiharang előtt, érzed melyik tört el.
Nem egy művészet kicserélni, lengőkart kikötöd a kerékagyról, majd kihúzod a váltóból a féltengelyt. Bödönt rakj alá, mert kijön némi váltóolaj.
Bontottnál azt nézd, ne kottyanjon a gumiharangon belül.
2/2 anonim válasza:
Hát ez nagyon valószínű. Ezért kell karbantartani egy autót, akkor nem történik ilyen kellemetlen meglepetés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!