Az ajtónál a gumikat, mivel kenjem be, vagy fújjam le, hogy ilyen fagynál ki tudjam nyitni az ajtót? Mit ajánlotok?
Figyelt kérdés
Próbáltam pl szilikon spray-vel le fújni, egy ideig jó is volt. Aztán ugyanúgy befagyott. Olyanra gondoltam ami picit tartósabb.
Elég öreg autó már.
2021. febr. 12. 06:47
11/12 anonim válasza:
Én bekenem szilikon zsírral amint jön a téli szezon és havonta megismétlem ezt a lépést. Az autó javarészt fűtött garázsban van, akkor van csak kint éjszaka amikor munkába vagyok. Eddig soha nem volt ilyen gondom hogy befagyott volna pedig jó pár éve volt egy elég durva hideg amikor sok autót feszegetni kellett hogy ki lehessen nyitni, enyémnél nem volt ilyen probléma akkor sem. Persze régebben amikor így jártam hogy befagyott és a csomagtartón át kellett bemásznom az utastérbe (akkor kombim volt) akkor javasolta egyik ismerősöm hogy wd-40 et tegyek rongyra és azzal törölgessem át kétszer a gumikat. Az is jó megoldás volt csak a wd az hamar kiszárad tehát az maximum pár napig működik ahogyan én hallottam. Akkor találtam rá a szilikonzsírra ami kimondottan erre való és ennyi. Húgom babaolajjal keni be a kédereket hetente és ez is működő megoldás. Van aki a glicerinre esküszik, az is nagyon jó.
12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát. Bocsánat hogy nem egyesével válaszolok.
Valamivel akkor megpróbálom, sajnos a szilikon nem vált be :( Pedig jó párszor próbáltam
Glicerin-ről már hallottam, lehet az lesz a következő megoldás.
2021. febr. 13. 00:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!