Az ajtónál a gumikat, mivel kenjem be, vagy fújjam le, hogy ilyen fagynál ki tudjam nyitni az ajtót? Mit ajánlotok?
Próbáltam pl szilikon spray-vel le fújni, egy ideig jó is volt. Aztán ugyanúgy befagyott. Olyanra gondoltam ami picit tartósabb.
Elég öreg autó már.
Jégoldó.
Ha ez sem segít, akkor hajszárító.
Nem a kiolvasztás volt a kérdés, hanem a megelőzés.
A szilikon az teljesen jó, tartósabb megoldás nem nagyon van.
A 40 +... éves öreg autóm gumi alkatrészeit glicerinnel ápoltam. Ha a tiszta és száraz kédereket egy kis darab glicerines ronggyal átdörgölöd, olyan lesz, mintha új lenne. Ápolja a gumit, és távol tartja a nedvességet. Patikákban kapható, nem egy nagy összeg.
Nekem nagyon bevált.
Van az az ónos-eső típus, amikor egy félóra alatt, kapsz egy tökéletes jégburkot az autóra.
Amikor "eltűnnek" az illesztések és a hézagok, mozdíthatatlanok a kilincsek, ablakok........
Akkor nincs mit tenni, csak kapargatni és feszegetni
/persze a törés és rombolás határain belül/
Szilikon zsír, vagy kézkrém.
Én egy pár éve a melóban kapott kézkrémmel kenem, eddig soha nem fagyott be.
Persze ha kívülről egybefüggő jégréteg alakul ki akkor mindegy mivel vannak lekezelve a kéderek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!