Mennyire nehéz beindítani egy autószerelő műhelyet?
Én szeretnék normálisan válaszolni, de én is csak azt tudom mondani, hogy ha nem vagy tisztában azzal, hogy mi az abszolút minimum felszereltség, akkor minden bizonnyal nincs kellő tapasztalatot és tudásod a szakmában. Ez NEM oltás, NEM poénkodás, hanem tény.
Azt meg már meg sem említem, hogy nem létezik olyan, hogy "minimum" felszereltség. A minimum felszereltség attól függ, hogy mivel akarsz foglalkozni. Mindennel, vagy csak bizonyos dolgokkal? Sőt, még ezen belül sem egyértelmű, hogy mi a "minimum", mert egyeseknek ez a minimum, másoknak az. Hogy neked mi, azt neked kell tudni, de te nem tudod, mert nem vagy autószerelő - így pedig ne akarj szerelni.
#14 Köszönöm.
Most kezdek egy képzést. Az elképzelésem a következő lenne:
főleg kisebb javítások, karbantartás (olajcsere, fékbetét, féktárcsa,kuplungcsere, vezérlés (ebből csak az egyszerűbb nem a láncos bmw) illetve autódiag. Meg lehet ebből élni ha az ember nem vállal be mindent?
Ez a műhelykocsim:
5 misi volt a felszerelés és ez csak mentésre való.
Most kezded a képzést? 🤣🤣🤣
Majd ha lehúztál 10 évet kisinasként akkor agyalhatsz saját szervizen. Bilibe lóg a kezed!
Megjött "nem indul, Bekő Tóni" aranykoszorús autószerelő mester...
Az indítson műhelyt, aki ezt a kérdést már nem kell hogy feltegye. Általában egy szaki akkor szokott önállósodni, ha már ezeket az alapvető dolgokat átlátja. Egyébként csak ellenségei lesznek: fizetett ellenségek (alkalmazottak), és az ügyfelek.
Aki műhelyt indít, az viszi magával a kialakult ügyfélkörét. A baráti körében akad egy-két olyan szerelő, akiben bízik, és akikkel együtt tud dolgozni. Kell egy telephelyet bérelni valahol, még jobb ha van saját. Két-három állással, csápos emelőkkel. Szerszám hegyek. Minőségi mindenből, attól függ milyen márkákra állsz rá, márkaspecifikus célszerszámok is.
Diagnosztikai eszközök, legális szoftverrel. Egy ELM326-al nem sok mindent tudsz csinálni. Kell egy cég, ami az egész mögött áll, könyvelő, aki majd intézi a csomóféle állami rablás utalását. Ha nincs ügyfélkör, bele se kezdj, mert mire a nulláról felpörög, elfogy a pénzed. Ja, tíz, de inkább húsz millió alatt bele se fogj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!