Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől rángathat motorféknél...

Mitől rángathat motorféknél az autó?

Figyelt kérdés
Fiat Panda 2003 1.2 8V.Tolóüzemben rángat az autó néha alapjáraton is.Először MAP szenzorra tippeltem sajnos hibásan,ki is cseréltem,de sajnos nem az volt a ludas.Mivel az autón D.I.S-es trafók vannak ezért megmértem az ellenállásukat,tápukat és minden érték rendben volt,szakadt sem volt a vezeték.Gondoltam továbbá Hall-jeladóra,szintén tápfeszültség hibátlan,szakadás sem volt.Nyilván ehhez oszcilloszkóp kellene,hogy megtudja nézni az ember,hogy jól működnek-e a jeladók,de szeretném megkérdezni,hogy esetleg nem találkoztatok hasonlóval? típushibák közt nem szerepel? Előre is köszönöm.

2021. febr. 9. 11:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az első sorban írja a lényeget, azt írja alapjáraton is. Tehát gurulsz 3-as, 4-es fokozatban, már 1000res fordulaton van az autó, akkor ne csodálkozz, hogy fulladozik. Ott már ezerrel nyomja a benzint a motorba az ECU, hogy ne fulladjon le. 1500 fordulat alatt már ki kell nyomni a kuplungot, és visszaváltani, ez alap, főleg gyenge bezineseknél.
2021. febr. 9. 16:17
 12/16 anonim ***** válasza:
Drága tízeske, az ugye megvan, hogy ez nagyban függ a pisilés mértékétől? A spektrumnak két oldala van: egyik oldalán az, ahol olyan elenyésző a mennyiség, hogy észre sem lehet venni, a másik oldalán pedig az, ahol belefullad a motor a benzinbe. A kettő között van egy keskeny átmeneti állapot, ahol ez a mennyiség pont annyi, hogy normál üzemben elégeti a plusz mennyiséget gond nélkül, viszont elegendő ahhoz, hogy motorféknél elkezdjen durrogni. Ez egy nagyon ritka eset, ezért nyomatékosítanám, hogy egy szóval nem állítottam, hogy ez a gond, csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy nem kell rögtön leugatni a kérdezőt, hogy "de hát nincs befecskendezés". Tökéletes körülményekkel akartátok megmagyarázni a problémát, ez így elég értelmetlen, hisz egy probléma pont attól lesz probléma, hogy valami hibás és nem megfelelően működik. Ez elég logikus, nem?
2021. febr. 9. 16:45
 13/16 anonim ***** válasza:
Nagyot fogsz nézni ha nem befecskendezőkkel lesz a baj.
2021. febr. 9. 17:08
 14/16 anonim ***** válasza:

#13 Legyél már kedves olvass végig egy kommentet mielőtt válaszolsz rá. Halvány fingod sincs mit beszélsz, érteni nem értesz hozzá, olvasni lusta vagy, de azért jár a szád.

Na, szellemileg visszamaradottak kedvéért bemásolom a releváns részt, hátha ennyit képes vagy értelmezni: "Ez egy nagyon ritka eset, ezért nyomatékosítanám, hogy egy szóval nem állítottam, hogy ez a gond, csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy nem kell rögtön leugatni a kérdezőt, hogy "de hát nincs befecskendezés". Tökéletes körülményekkel akartátok megmagyarázni a problémát, ez így elég értelmetlen (...)"

2021. febr. 9. 17:34
 15/16 anonim ***** válasza:

Hogy a francba ne lenne befecskendezés motorféknél?

Akkor ha nyomsz egy kuplungot motorféküzemben, leáll a motor, tapasztaltad?

Nem, nem áll le, és még csak be sem indítja önindítóval magától.

Alapjárati üzemanyagellátást kap a motor, szinte kivétel nélkül minden motorrendszernél, kivétel a kipufogófékes, ott el kell venni minden üa ellátást. Kikapcsolásánál visszaadja az alapjárati rendszert.

Kérdező, gyertyahiba volt egy renultnál, bár néztem kábelhibát, trafóhibát, gyertyacsere megoldotta.

2021. febr. 9. 18:19
 16/16 anonim ***** válasza:

Na neked se sok közöd van a motorokhoz...

2021. febr. 9. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!