Egy német rendszámos autó vásárlásának mi a folyamata?
Ha egy német rendszámos autót szeretnék venni akkor hogy fog le zajlani a papirozás?
Kpm, honosítás stb....?
>Az autó itt van Magyarországon.
>Műszaki vizsga is van rajta.
-Miután meg vettem, hogy tudom haza hozni, hogy ne szóljanak a rendőrök?
-Vihetek vele még egy személyt mellettem?(hazáig)
Minden információt meg halgatok, hogy zajlig egy ilyen autónak a vásárlása, majd utánna a papírozása.
Köszönöm.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__96..
A fenti link 5. és 7. kommentjeiben válaszoltam az ottani kérdezőnek. Olvasd el, mert elég részletes választ adtam, csak nincs kedvem mégegyszer leírni. Ott egy román járműről volt szó, de az eljárás a német autóra is ugyanaz.
Annyi változás történt azóta, hogy az eredetvizsgát most már a honosítás előtt kell megcsinálni.
Az autót szerintem csak tréllerrel tudod mozgatni, mivel szerintem sincs már rajta német rendszám. Németországban ideiglenes rendszámot adnak annak, aki elhozza, de utána azt is vissza kell juttatni. Itt meg azt írtad, hogy már Magyarországon van az autó.
A kérdező azt írta, hogy már Magyarországon van az autó. Tehát véleményem szerint azon már a német ideiglenes rendszám sincs rajta.
"Vagy előbb írtok adásvételit, elhozod az autó papírjait, átíratod, szerzel rá rendszámot és azzal elhozod"
Ez viszont nem lehetséges, mert az eredetvizsgán és a honosításon ott kell lennie az autónak is. Anélkül pedig nincs átírás. Tehát marad a tréler.
És szerinted ki adja oda a kérdezőnek a saját nevére kiadott Zoll rendszámot?
7es
"Pont ez lenne a kérdés, akkor hogy tudom haza hozni?"
Erre reagáltam.
Igen értem!
De ha jól értem, a kérdező már nem Németországból akarja hazahozni az autót, mert ez a jármű már "itthon" van. Ő gondolom az itthoni eladótól szeretné elvinni a lakására, meg később elvini honosítani.
Ezért gondoltam, hogy jó eséllyel itt már nem játszik a Zoll rendszám.
Persze ha megvan még a Zoll rendszám, esetleg megállapodhat a tulajjal hogy esetleg hazaviszi vele, bár attól még nem lesz nevén a forgalmi. Tehát elvileg szabályosan nem járhatna vele. Gyakorlatilag meg.......
Mindegy, felesleges találgatni, úgyis a kérdező tudja a körülményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!