Ha kicsi emelkedon hatramenetben hagyom az autot parkolni, es nem hasznalok kezifeket, az eleg biztonsagos, vagy elgurulhat az auto?
Van egy kis problema a kezifekkel, ha benyomom a gombot, kiugrik a hejerol a gomb a tokostul. Ma reggel nem figyeltem, azt hittem, hogy csak tobb ero kell, igy megjobban behuztam kiengedes helyett. Nem is birtam aztan kiengedni csak segitseggel. 2 valasztas van, vagy beviszem szerelohoz, vagy pillanatragasztoval visszaragasztom. Igy ha lenyomom a gombot, nem fog a tokja visszafele feljonni. De vajon ez a megoldas jo e?
Bevihetem szerelohoz, de addig is sok helyen kell parkoljak enyhe emelkedon. Eleg ha hatramenetben hagyom, nem fog elgurulni?
Emelkedőn sebességbe tedd, ne hátramenetbe. És igen, ékeld ki a kereket.
Kézifékkar nem nagy tétel, akár bontottan, ne vacakolj a szerelgetésével.
Ha lefele lejt az ut, (tehat a kocsi orra van alacsonyabban) akkor is egyesbe hagyjam vagy hatramenetben? Sajnos ez kijelolt parkolohely, nincs padka. Mai napon nincs alkalmam, hogy eket szerezzek.
Megprobalok majd egy muhelybe beugrani 2 munka kozott, de addig a pillanatragaszto nem megoldas?
Tégla, nagyobb fadarab, a lényeg hogy támaszd alá a kerekeket.
Ha az orra van alacsonyabban, akkor szerintem lejtőn állsz. Haladáskor legalábbis úgy szokták mondani.
Nem tudom mit akarsz ott ragasztani amire megoldás lenne, én kitámasztanám a kocsit adddig.
elgurulhat, ha a motor nincs jó állapotban
továbbá, nem jó folyamatosan terhelés alatt hagyni a váltót és motort
húzd be a kéziféket, ha hibásan működik ,csináltassad meg!
egyébként még a padka felé kéne kormányoznod a kocsit, arra az esetre, ha a kézifék és sebesség is elengedne
Páran itt nem különbözetik meg a lejtőt és az emelkedőt.
A Kérdező autója lejtőn áll, tehát hátramenetbe tegye a sebességet.
Ha az autó orra lenne magasabban a hátuljánál, akkor emelkedőn állna és egyesbe kell kapcsolni.
Sokat használt autónál a sebességszekrény fogaskerekei már nem jól illeszkednek, tehát ha nem sík terepen áll, akkor akár egy nagyobb szélterhelés esetén is "kidobja" a sebességet neutrálba és a kocsi elindulHAT.
Az én autóm az utca egyik oldalán parkolt. Egy másik autó pedig az utca másik oldalán, egy nagyon pici lejtőn. Egyszer csak a másik kocsi beindult és eltorlaszolta az utat...
Ok. Itt vannak nalam okosabbak.Hala Istennek! 😅 Szoval, lejton allok.
Ez egy 2014 - es auto, 30 ezer merfolddel.
Voltam szerelonel, bevittem a "gombot" ami kiesik, de nem birta beazonositani, igy nem mondta, hogy tagasszam vissza, vagy ne. Es annyira elfoglaltak, hogy csak 10 nap mulva van ideje ranezni.
Ez a kezifek gombja es annak a boritasa, tokja jon ki a lyukbok, ha behuzom a kezifeket. Tehat nem nyomodik befele a pocok, igy akar milyen erosen huzom fel a kezifeket, ha nincs a gomb benyomva, nem engedi lenyomni a kart. Remelem azert valakinek osszeall mirol beszelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!