Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most akkor ez hogy van, és...

Most akkor ez hogy van, és miért van így?

Figyelt kérdés
A rendszám második fele 001-999 van, vagy csak nem láttam még 000 végűt. Pedig az is 3 jegyű szám. A másik meg ami furcsa hogy ékezet sincs, pedig így sokkal több autót tudnának különböző rendszámmal gyártani?

2021. jan. 30. 12:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

ékezetes betűket nehezebb az automatának leolvasni, nem előnyös

"000" rendszám látszólag létezik: [link]

de forgalomban én sem láttam még ilyet.

2021. jan. 30. 12:22
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

#1 Érdekes ez a fotó, mert a wiki szerint AAB-001 volt az első jelenlegi formátumú rendszám.

[link]

S-nél tartunk most, még sokáig elég lesz, aztán váltanak.

2021. jan. 30. 21:18
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
#2 igazad van, utánanéztem; AAB-000 csak mintadarab volt, forgalomba nem került. [link]
2021. jan. 30. 22:08
 4/4 anonim ***** válasza:
92%

Nos. Valamikor én is láttam Kaposváron 000 végű rendszámot, amikor fiatalabb voltam.

A 3 betű az angol ABC-re épül (26 betű), nincsenek benne ékezetek. Az is csak az összetévesztés esélyét növelné. Így összesen a számokat is belevéve 17.576.000 variáció...

lenne...

- ha az, aki kitalálta a betűtípust a rendszámnak, nem lett volna ilyen béna. Azért van, hogy a Q nem szerepel a rendszámokban, mert messziről alig megkülönböztethető az O betűtől, alig látható a kis farkincája. (pedig a német rendszámokon lehet Q a megkülönböztethetősége miatt)

- két és három O betű nem lehet egymás mellett (szintén összetéveszthető, kápráztatja a szemet)

- O és Q betűvel nem kezdődhetett rendszám, így jött az N elejű után rögtön a P és azután az R.

- Bizonyos értelmes (esetleg olyan na...) szavakat is kivehettek (pl. FOS, GEC, SEX)

JDA-001 rendszámtól EU-s zászlót kaptak a rendszámtáblák.

Hamarosan elfogy az összes ebből a 3 betű 3 számosból, jelenleg az S-nél tartunk, de az U-t elhasználták motorokra, a W-t és X-et a pótokra és trailerekre, Y-t pedig a lassú járművekre (pl. mezőgazdasági gépekre, traktorokra)

2021. jan. 31. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!