Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Létezik hogy egy 4ütemű...

Létezik hogy egy 4ütemű robogóba nem kell motorolajszűrő mert a mágneses leeresztőcsavar gyűjti össze az olajból a forgácsokat?

Figyelt kérdés
Van egy léghűtéses 4ütemű robogóm, amelyhez sehol nem találtam motorolajszűrőt. Felhívtam akitől vettem, azt mondta nem kell bele motorolajszűrő mert mágneses a leeresztőcsavar. Igaz ez?

#robogó #motorolaj #forgács #Mágneses leeresztőcsavar
2021. jan. 29. 13:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, létezik.
2021. jan. 29. 13:49
 2/10 anonim ***** válasza:
ez lehetséges, csak a titok nyitja az, hogy legalább két havonta illik letörölni a mágnesen lévő igenapró vasakat..(használat függvényében persze)
2021. jan. 29. 14:08
 3/10 anonim ***** válasza:
most néztem, például a suzukiban
2021. jan. 29. 14:12
 4/10 anonim ***** válasza:
94%
Létezni létezhet, de ez nagyon szar megoldás.
2021. jan. 29. 14:12
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerencsésebb megoldás az amikor óvszer szerű fém/műanyag hálós szűrő van az olajszivattyún. Ezzel Piaggio illetve kínai motorokon találkoztam.

Nagyobb robogókon pedig ugyan olyan fémházas szűrő van, mint az autók egy részénél.

2021. jan. 29. 14:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Az enyémben nem volt. Azaz valami nagy lyuku fém szita csak, ami nem cserélhető. Szóval gyakorlatilag nem volt benne. 250cc-s 4 ütemű robogó.
2021. jan. 29. 15:01
 7/10 anonim ***** válasza:
A páromnak is van egy 250-es kínai motorja,azon sincs olajszűrő.
2021. jan. 29. 15:51
 8/10 A kérdező kommentje:
Ez egy Suzuki Lets 4. Igen, furának tartom én is ezt a megoldást. Ötletnek nem rossz, de szerintem is gyakrabban kell leengednem majd az olajat egy tiszta tálba, majd egy nagy mágnessel kivenni belőle a darabokat majd mehet vissza az olaj. Szándékosan teljes szintetikusat töltöttem bele, mert az kíváló kenést ad.
2021. jan. 29. 18:37
 9/10 A kérdező kommentje:
Akkor ezekszerint az a fém szita sincs a motorban csak a mágnes mint forgácsfogó?
2021. jan. 29. 18:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Még mindig jobb, mint a pitbike motorok... Azokban le kell venni az oldaldeklit ha tisztítani akarod a szűrőt az olahszivattyú előtt.. Az ezer km-ként esedékes olajcseréről nem is beszélve.
2021. jan. 29. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!