Hogyan védhetném autómat a korróziótól?
Az alany egy B Corsa, rozsdásodásra hajlamos típus. A konkrét példány szerencsére idáig garázsban állt, így jelenleg jó állapotban van, szeretném, ha ez így is maradna. Azonban sajnos se garázs, se más opció nincs most, a szabad ég alatt parkol. Hosszú távon természetesen tervben van az alvázvédelem, rövid távra szeretnék tippeket kérni, amivel lassíthatom a rozsdásodást (gondoltam pl. hogy lekavicsozom a helyet, ahol áll, talán az jobb a sima földnél).
Előre is köszi!
Hát igen. hosszú távon alváz védelem. De ebben a taknyos esős időben rövid távon nem sok mindent tudsz tenni.
Pár dolog, de nem ezzel váltod meg a világot.
- mosd le gyakran. Ez alatt értem azt, hogy ne 2 éves mocsok álljon rajta
- alaposan mosd le. Pl kerékjárati ívekben, felfüggesztésen ne álljon 2 hónapig a sár. veresd ki onnan is.
- Mosás után szárírsd meg / töröld le rendesen. Az ajtófalcokat, csomagtartót is nyitva, ilyenek.
Ha van lehetőséged, kompresszor is hasznos, ha ki tudod fújatni az illesztésekből a vizet.
Ja meg nyilván kerüld a sózott utakat. Bár mostanában nem láttam. Ha mégis rátévedsz, tanácsos mosni.
Tudom meg fognak kövezni egyesek, de fàradt olajat a küszöbökbe, íveket saras idö után kimosni ès az elöttem szólók szerint, sós latyakot lemosni. Aztàn jót tehet mèg rendszeresen alvàzvèdelem, ill.
polirpaszta hasznàlata.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!