Mennyibe kerül egy általános olaj-, pollen- és levegőszűrő csere?
Első kocsimat vettem, benzines. Elvinném szerelőhöz ilyen általános átnézésre plusz a fent említettekre, ez úgy kb mennyibe fájhat?
Függ márkától és évjárattól is?
Köszi előre is!
Változó. Lehet egy adott autóhoz szűrőt venni 5 ezerért és 25 ezerért is. autodoc.hu oldalon megnézheted, hogy általában mennyibe kerülnek az autódhoz.
Olajszűrőt nem cserélnek önmagában, csak olajjal együtt. Itt az olaj ára adja a költség nagyját.
A pollenszűrő csere ára nagyban eltérhet attól függően, hogy mennyire macerás kicserélni. Az én mostani autómban, egy óra rámegy, míg az előzőnél 5 perces mutatvány volt. Egyébként ezt önmagában nem szokták cserélni, légkonditiszítítással érdemes egybekötni.
Nekem e46 bmw-m van, magam cserélem ezeket. Már 6x cseréltem, 5 éve megvan az autó, de sosem tudok végezni 1 órán belül, mert nagyon sok fedőburkolat van, és a pollenszűrő fém tartóját is ki kell venni, a levegőszűrőház utolsó csavarjához.
5w-30 full szintetikus olajat veszek, nem is olcsót, 6L 22-24 ezer ft körül szokott kijönni.
Bosch vagy mann filter levegő és olajszűrő kb 8-10 ezer ft, szlovák no name pollenszűrő, aktív szenes kb 3-4 ezer ft.
Így nekem kb egy olajcsere 35.000ft.
Üzemanyag szűrőt is érdemes cserélned, ha nem tudod mikor volt.
Naná, hogy autó és márkafüggő.
Egy új német prémiumban alsó hangon 200e ft.
Nálam kb. 10e forint de én otthon csinálom magamnak.
Olaj 6e + levegőszűrő 2e + olajszűrő 2e
(+ 20e km-ként gázolajszűrő; van vagy 1500ft)
Ezért is jó az öreg autó, fillérekért van hozzá anyag.
Azt is megteheted, hogy Te veszed megg hozzá a cuccokat (mondjuk KovácsAutótól) és elviszed a szerelőhöz, így már csak a berakást kell kifizetned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!