Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogosítvány hány éves kortól?...

Jogosítvány hány éves kortól? (Több lent)

Figyelt kérdés

Elkezdtem autós iskolákat nézni, de pár dolog nem tiszta. Elsőként, ugye a KRESZ tanfolyamot elkezdhetem 16 és fél évesen, a KRESZ vizsgát letehetem 3 hónappal a 17-edik születésnapom előtt, na de a vezetését rögtön a sikeres KRESZ vizsga után elkezdhetem tanulni, vagy meg kell várnom amíg 17 éves leszek és csak utána kezdhetem? Azt tudom, hogy a forgalmi vizsgát csak 17 éves korom után rakhatom le, de anyám azt mondja, hogy vezetni tanulni is csak 17 éves korom után kezdhetek, ami nekem így kicsit értelmetlen.

Másodjára, meg lehet tanulni a kötelező óraszám alatt olyan szinten vezetni, hogy át lehessen vele menni a forgalmi vizsgán?

Bocsánat ha ez egy kicsit buta kérdések, de nekem nem egyértelmű.

Illetve, valaki tudna ajánlani egy viszonylag olcsó, de jó iskolát? (Ezzel kis időt spórolnék)

2021. jan. 24. 23:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1) Anyád rosszul tudja. A sikeres kresz vizsga után kezdheted a vezetést.

2) Mindenkinél más. A legtöbb embernek nem elég a 30 óra. Ráadásul a kötelező 580 km-t is le kell vezetned, ami akkor lesz meg, amikor az oktató akarja.

3) Hiába ajánlok egy iskolát pl. Szombathelyen, ha te mondjuk Balmazújvárosban laksz.

2021. jan. 24. 23:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Úristen tényleg elfelejtettem odaírni, hogy Pesti vagyok. Amúgy köszönöm szépen a valaszt, igazából ezért szeretnék egy olyan iskolát/oktatót, ahol nem az van, hogy húzzák az időt, hogy több pénzt hagyjak ott, hanem ténylegesen az oktatásom a fő, igazából ezért kérek tanácsot, hogy hátha valami tud valami olyan sulit/oktatói ajánlani.
2021. jan. 24. 23:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Sikeres KRESZ-vizsga után kezdheted a vezetést. KRESZ-vizsgát 16,75 évesen, azaz három hónappal a 17. születésnapod előtt tehetsz. Az időpont és az oktatóra várakozás miatt úgyis 17 leszel, mire ténylegesen elkezded.

Hogy a 30 óra elég lesz-e, az tőled és az oktatótól függ.

Ha például 10 órába telik csak a kuplung kezelésének megtanulása, akkor lesz az 60 óra is, viszont ha úgy ülsz be, hogy 25-30 perc alatt elsajátítod legalább annyira, hogy közlekedni tudj (értsd, mehessetek forgalomba), akkor elég lehet.

Az oktatón is múlik, mert ha veled fuvaroztatja magát, beszélget, stb. akkor egyrészt keress másikat, másrészt még 100 óra alatt sem lesz meg az 580 kilométer.

Szóval összességében: optimális esetben át lehet menni 30 órával is, de ahhoz viszonylag gyorsan kell tanulni (vagy kell megfelelő tapasztalat legalább a kuplunggal, ami leginkább a szülőtől függ). Akinek mondjuk a 20. órán is remeg még a keze, annak nem mondom, hogy esélytelen, de eléggé kilátástalan helyzetben lesz, ha 30 óra után beírják vizsgára.

Autósulit pedig hatékonyabban tudunk ajanlani, ha leírod, melyik kerületek jöhetnek szóba. Hiába ajánlok 17. kerületit, ha mondjuk Budafokon laksz és Kelenföldre jársz iskolába.

2021. jan. 24. 23:47
 4/5 A kérdező kommentje:
A 14-edik kerületben lakok, ide járok iskolába is. Vezetni már tanulgattam szülővel, a kuplungot kezelni még szeretném tanulni mielőtt az oktatóhoz elérek, mivel úgy gondolom, hogy kicsit gyorsabban tudok majd haladni vele ha az elindulást meg váltást nem ott csinálom először. Lehet nincs értelme de szerintem kicsit gyorsabban haladhatok majd vele.
2021. jan. 25. 00:12
 5/5 anonim ***** válasza:
50%
én 20 év felett engedném csak a jogosítványt
2021. jan. 25. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!