Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A robogóm féknyergében a...

A robogóm féknyergében a betét miért lötyög?

Figyelt kérdés

Üdv! Egy Peugeot Elystar 125 robogóról lenne szó. Amikor megvásároltam a motort, szükséges volt egy első fékbetét csere. Ez meg is történt egy ismerősöm által. (A robogón AJP féknyereg van)

Egy idő után elkezdett "ketyegő" hangot hallatni magából a szerkezet (addig a pillanatig gondolom olyan vastag volt a betét, hogy nem lötyögött). Ugyanúgy tudtam vele fékezni, de nagyon zavaró volt menet közben a hangja, így bele is néztem. A 2 darab betétet egy csavar és egy kapocs tartaná fixen, de bárhogy is próbáltam ezt a kapcsot pozícionálni a nyeregben mindig egy betétem lötyögött. Vásároltam hozzá másik hozzávaló betétet, de a problémámat az a csere sem oldotta meg.

Mihez tudnék kezdeni? Vásároljak hozzá új rögzítőcsavart és kapcsot, vagy kuka az egész féknyereg?

A féknyereg és a betétek (neten talált kép):

[link]

Előre is köszönöm a segítséget és a rámáldozott időt!

2021. jan. 23. 19:49
 1/2 anonim ***** válasza:
Szorul a fékdugattyú a nyeregben. Annak automatikusan utána kell menni a betétnek és azt szorosan tartania. Vagy nem belevaló a betét. Ezért nem szereltetünk "ismerőssel" főleg nem féket.
2021. jan. 23. 20:32
 2/2 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszod!

Akkor muszáj leszek szakemberhez elvinem, ami természetesen nem probléma, csak azt hittem, hogy sajátkezűleg is megoldható lett volna.

2021. jan. 23. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!