Az autópályán/autóúton mekkora sebesség átlépésre jár bírság?
4-14km/h plusz, szabálysértés, ha bemértek, meg kell allítaniuk ott a helyszínen, de ez a fajta bírságolás elég ritka.
+ 15km/h-tól közigbírság, kapja a csekket a kocsi üzembentartója.
De, gyakorlatban ettől feljebb szokták állítani a traffipaxot, +20km/h legalább, így ha büntetnek ott már nincs magyarázás, hogy hibaszázalék, meg géptévedés stb.
"+ 15km/h-tól közigbírság, kapja a csekket a kocsi üzembentartója."
100km/h sebességhatár alatt. 100km/h sebességhatár felett +20km/h-tól indul a közigbírság.
Köszönöm szépen!
Akkor lehet,hogy egy 100 alattiva 3x is belementem egymás után..
Különösebben én sem értem ezt a fajta sietséget.
Egy relatív nagy BP-Nyíregyháza csak autópálya szakaszon (220km) 150 tempóval durván 12-15 percet nyersz 130-hoz képest.
Nyilván ez csak papírforma, hiszen 150-nél sokkal többször fogsz belefutni előzésekbe, lassításokba, vannak 120-as szakaszok, stb. Cserébe viszont sokkal jobban oda kell(ene) figyelned az úton.
Összességében nyersz kevesebb mint 10 percet, egy amúgy is közel 2 órás úton. Ez pont az a szám, amit simán elveszítesz ha városban elkapsz plusz egy-két lámpát. Vagy beragadsz egy kamion mögé és már "buktad" is.
Míg átlagos tempóval relatív jó ritmusban lehet végig haladni.
"Nyilván ez csak papírforma, hiszen 150-nél sokkal többször fogsz belefutni előzésekbe, lassításokba, vannak 120-as szakaszok, "
Szerintem amúgy pont nem. Ha betartod a 130-at akkor mindig lesz aki utolér, aki tol, aki akkor is meg akar előzni amikor 8 kilométeren csak kamion van a külsőben. Ha kimész akkor pont olyan megy majd be melléd aki csak 2km/h-val gyorsabb, hogy biztosan feltoljon a következő kamionig hogy fékezned kelljen...
Ha még 150-155-öt akkor te jössz mindig a belsőben és elég a tempomatot időben le majd visszakapcsolni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!