Mazda, még mindig=rozsdásodás?
Figyelt kérdés
Nézegetem az autókat, és nagyon tetszenek a Mazdák, de félek a rozsdásodási hajlamuktól. A mostani CX-30-as, CX-5-ösök is rohadnak, vagy ez csak a régiekre jellemző?2021. jan. 18. 15:52
1/6 anonim válasza:
Ha magyarországi és oda figyeltek rá akkor a régivel sincs gond.
Papámnak van egy garázsban tartott 90-es évek végi swiftje amin egy csepp rozsda sincs. Eladni nem fogja mert nincs annyi értéke mint amennyi emléke hozzáfűződik.
Szóval nem, alapvetően nem fog szarrá rohadni egy autó ha oda volt rá figyelve
2/6 anonim válasza:
Igazából ha a Mazda 6-ot elkerülöd és az alvázra figyelmet fordítasz, akkor nem lesz vele gondod
3/6 anonim válasza:
Nekem 2004es 3as van, egy gramm rozsda nincs rajta.
5/6 anonim válasza:
2012-2013 óta nem rohadnak. Csak a magyarok 20 évvel le vannak maradva, szóval kell még idő, mire Magyarországon is eljut a köztudatba, hogy a "rozsdás Mazda" már a múlté.
6/6 A kérdező kommentje:
Utánaérdeklődtem a Mazdánál. 2008-ig voltak rozsda gondok, azután már galvanizált védelmet, és 10-év átrozsdásodás elleni garanciát adtak vele. Mivel a népeknek beidegződött a rozsda= Mazda popovi reflex, ezért 2018-tól a hazai kereskedések a gyártótól a skandinávokhoz hasonlóan, dupla alváz-és üregvédelemmel kérik a kocsikat. Tehát a 2018 után behozottaknál elvileg a rozsdásodási hajlamot minimálisra csökkentették. Plusz 12évre növekedett már az átrozsdásodás elleni garancia Mazdáéknál is. A fent linkelt CX-5 tulajnak pedig adtak egy ingyenes alvázvédelmet.
2021. jan. 26. 01:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!