Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha egy régi Suzuki Swiftet...

Ha egy régi Suzuki Swiftet 1300 helyett csak 1000 köbcentis motorral veszem, akkor átírás,adók, biztosítás stb. terén sokkal olcsóbban kijövök?

Figyelt kérdés

2021. jan. 18. 08:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Igen , olcsóbb mert kisköbcentis és könnyű.

1 el kevesebb gyerta kell, 3 liter olaj elég 4 liter helyett, kevesebbet eszik, és hidrotőkés, nem lesz szelepszár szimeringes. Az ezres a legjobb motor DE gyenge, nem autópályára való, nekem kell az 1.3-as mert pályán megyek 130 kmh-t oda kell azért a plusz erő.

máj. 28. 16:30
 12/18 A kérdező kommentje:

Ez remek, csak a gyengesége aggaszt, de biztos vagyok benne hogy ezen lehetlesz javítani. Tunningolni nem szeretném ezért jól ki kellene könnyíteni akkor biztos jobban megy. Első körben kihajítom majd a pótkereket meg az ilyesmi lim lomokat, ezután kiszedem a vezető ülésen kívül az üléseket és kiszedem a rádiót. Felszedema szőnyegeket, gumiszőnyegeket.Leengedem az ablakmosó folyadékot ez is plusz 1-2kg.

Ezek jutottak eszembe, motortérből,vagy az alvázból milyen alkatrészeket lenne érdemes még kihajítani?

máj. 28. 16:51
 13/18 anonim ***** válasza:
Gyűjtöttél még 3 évig rá? Mikor akarod venni? Majd fotózd már be ide ha megvan.
máj. 28. 20:13
 14/18 A kérdező kommentje:

Még nem vettem meg, de ő a kiszemelt:

[link]

Azt írják rohad az alja, de az kit érdekel végülis, az úgyse látszik

máj. 28. 21:18
 15/18 anonim ***** válasza:
Az nem gond, veszel az obiban rücsit, lefújod nincs 3000 Forint. Vizsgán se szólnak úgy érte..
máj. 28. 21:22
 16/18 A kérdező kommentje:

Meg végülis így könnyebb az autó, ahogy rozsásodik el az alja, szerintem pár kilót így is simán lehet nyerni és ezáltal javulhat a fogyasztás.

Esetleg még valakinek vannak tippei kikönnyítésre?

Méga arra gondoltam hogy leveszem a jobb oldali visszapillantót, mert régi trabantokon se volt és gondolom akkor szabályos. Még arra gondoltam hogy kiflexelem a kipufogócsövet hátul valameddig, és rábarkácsolok egy műanyag PVC lefolyócsövet helyette, ez simán jól bírja a hőt tapasztalatból tudom, na, ez megint pár kiló. Simán le fogom szorítani 4 literre a fogyasztást

máj. 28. 21:34
 17/18 anonim ***** válasza:
Katit kivágod eladod, megcsinálod átmenősre. Hangszórókat, rádiót, antennát nyugodtan kidobhatod. Benzin mindig csak 5-6 liter legyen benne. A fékfolyadékot, hűtővizet, motorolajat is levehet úgy, hogy épp a minimumon legyen, vagy alatta. Ablakmosó felesleges. Ha ülések nem lesznek, akkor biztonsági öv sem kell, meg csatok sem!
máj. 28. 21:41
 18/18 tothp ***** válasza:
Ha meg kiszakad az alja, tudod lábbal is hajtani. Megint spórolsz némi benzint.
máj. 29. 06:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!