Itthon van lehetőség levizsgáztatni egy teljesen egyedi autót?
HA minden le lenne dokumentálva.
Olyan pedig lehetetlen.
HA minden szempontból megfelel a magyar müszaki elöírásoknak, 100%-ig dokumentált a tervezés, méretezés, összeépítés, akkor van rá esély.
Csak az ilyen barkácsolt autóknál semmiféle elözetes müszaki terv nincs, semmiféle méretezés, dokumentáció nincs, emellett ha valahol Texasban összeépít valaki egy akármit, az nem fog megfelelni az itteni müszaki elöírásoknak.
Több sebből vérzik a sztori.
"zárt szelvényből készült a váz, mint sok autónak"
Mutass az elmúlt 20 évben zártszelvényből gyártott személyautót.
"minden egyes futómű alkatrésze kézzel készült, úgy maratták ki"
Szóval, azt mondod, az USA-ban vannak, akik házilag készítenek teleszkópot, rugót, gömbfejeket, talpasokat, kerékagyakat, stb.?
Ilyesmit csak az tud elképzelni, aki nem látott még közelről autó alkatrészeket.
Különben is, ha valakik megépítenék, aztán valaki áthozatná, akkor is soha, semmilyen módon nem lehetne forgalomba helyeztetni.
Fogadd el.
Elméletben sem igazán, a gyakorlatban meg pláne nem.
Egyébként pedig kezeld fenntartásokkal, amiket az Amcsi benzinfalókban mutogatnak
Köszi a válaszok. Sejtetem hogy nem lehet :(
#7: Ez az autó a '40-es évekből való. Mármint eredetileg, ez már új nyilván. A teleszkóp meg a rugó nyilván nem házi, de azokra sem lehet azt mondani, hogy egy X autó alól származik. (Amúgy motor rugóstagját használták.) A tengelycsonkról láttam 3D-s tervet, az tényleg marva van. A lengőkarok csőből vannak, amik gyártásához szintén maratták a sablont, amibe elhelyezve a csöveket le lehet gyártani a lengőkart. Szóval érted. Az előbb nem akartam részletesebben leírni, mivel nem ezen a részén van a hangsúlya a kérdésnek.
Így már másabb a leányzó fekvése. Első olvasatban egy utcai autóra gondoltam.(mivel vizsgáztatásról kérdeztél)
Különben ilyen építésért nem kell az USA-ba menni, nálunk Magyarországon a hegyi-pálya-rallyecross-autók sőt, még a hobbi szintű buggy-k nagy része így épül már vagy 40 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!