Autó tisztító, autopolírozó műhelyt szeretnék csinálni. Pontosan mire van szükségem?
Másodállásban csinalnám egy kis fizupótlásként.
Kicsit kellemetlen hogy én keresem a legkevesebbet a családban és belevágnék valamibe... AZÉRT egy autó takarítása nem művészet, arra nem vagyok kíváncsi hogy tudás nélkül badarság belevágni...
Autó-takaritás, polírozásra gondolatam.
Igazából van egy 3 autó befogadására való fűtött garázsom is.
Pontosan mire van szükségem?
Jelenleg erre van kb 4 millió Ft-om, persze jó lenne ha nem kellene felhasználni mindet..
De akkor inkább megkérdezek egy kozmetikát aki amúgy is távol van tőlem...
Azért köszönöm..
Sarokcsiszoló, persze, meg körfűrész....
Egy valamire való polírozógépen excenteres mozgást végez a fej és állítható a sebessége.
Szükséged van a megfelelő engedélyekre első sorban, ha nem feketén szeretnéd csinálni.
Nem árt ha a garázsban van központi víz rendszer gyorscsatlakozóval, ha habbal akarsz mosni akkor vízlágyító (kemény vízzel nem jó a habképződés) és központi levegőrendszer valakint megfelelő csatornázás ami képes elnyelni ennyi vizet. (Jelenleg hatályos jogszabályokkal nem vagyok tisztában hogy ekkora mennyiségű kémiai anyagot bele e lehet engedni a szennyvízhálózatba vagy valamilyen szűrő berendezést is be kell e építeni, ennek neked kell utánajárni)
Nem árt felkeresni néhány gyártót akik ebben a szegmensben kínálják a termékeiket, hátha olcsóbban hozzájutsz a tisztítószerekhez, eszközökhöz, ha mondjuk felteszel 1-2 plagátot a mosóba, hogy a kedved vendég lássa mivel mossák a kocsiját.
Ha megvannak a megfelelő eszközök, tisztíszerek akkor kell egy magasnyomású mosó, szerintem éleg 130-150 bar.
Egy 100 literes levegőkompresszor, hogy a nehezen elérhető helyeket ki tudd fújatni, illetve mosás után nagyjából leszárítani az autót.
Fog kelleni vizes-zsák nélküli porszívó.
Teppező, nagyobb kiadás de gyorsan visszahozza mert egy teljes teppezésért elkérhetsz 30 ezeret is.
Aztán ugye a többi felszerelés amiről te döntöd el mennyire akarsz belemerülni. Gőzborotva, stb...
Meg nyilván a polírozáshoz szükséges eszközök.
Személy szerint a polírozást csak másodsorban csinálnám, egy-egy autó elvihet 2 napot is, ki kell számolnod mennyit tudsz kérni a polírozásért hogy versenyképes maradj a konkurenciával szemben, és mennyi autót tudsz ezalatt megmosni ill. mennyi az abból származó bevétel. Esetleg a fényszórópolírozás ami szóba jöhet mert ha van gyakorlatod fél óra alatt megvan.
Ami alap, hogy az autó tulajdonosa nem járkál fel alá a garázsban, nem fogdos semmit. Messziről nézi ahogy az autója szépül ha ott marad, vagy addig elmegy valahova. Egy autóra maximum 1 órát szánhatsz külső - belső takarításnál és egy begyakorolt sorrend alapján kell dolgozni a hatékonyság érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!