Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó tisztító, autopolírozó...

Autó tisztító, autopolírozó műhelyt szeretnék csinálni. Pontosan mire van szükségem?

Figyelt kérdés

Másodállásban csinalnám egy kis fizupótlásként.

Kicsit kellemetlen hogy én keresem a legkevesebbet a családban és belevágnék valamibe... AZÉRT egy autó takarítása nem művészet, arra nem vagyok kíváncsi hogy tudás nélkül badarság belevágni...

Autó-takaritás, polírozásra gondolatam.

Igazából van egy 3 autó befogadására való fűtött garázsom is.

Pontosan mire van szükségem?

Jelenleg erre van kb 4 millió Ft-om, persze jó lenne ha nem kellene felhasználni mindet..

2021. jan. 11. 20:10
 1/5 anonim ***** válasza:
42%
Porszívó, rongy, kefe, szivacs, mosószer, sarokcsiszoló, polírkorong, polírpaszta. Ennyi kell kb, pár tizesből megvan.
2021. jan. 11. 20:24
 2/5 anonim válasza:
Pénz, pénz, pénz
2021. jan. 11. 20:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Azért egy komoly takarítógép, legalább 200 báros magasnyomású, ózonos tisztító, meg egy rendes polírozó gép kell hozzá..
2021. jan. 11. 20:46
 4/5 A kérdező kommentje:

De akkor inkább megkérdezek egy kozmetikát aki amúgy is távol van tőlem...

Azért köszönöm..

2021. jan. 11. 20:47
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Sarokcsiszoló, persze, meg körfűrész....

Egy valamire való polírozógépen excenteres mozgást végez a fej és állítható a sebessége.

Szükséged van a megfelelő engedélyekre első sorban, ha nem feketén szeretnéd csinálni.

Nem árt ha a garázsban van központi víz rendszer gyorscsatlakozóval, ha habbal akarsz mosni akkor vízlágyító (kemény vízzel nem jó a habképződés) és központi levegőrendszer valakint megfelelő csatornázás ami képes elnyelni ennyi vizet. (Jelenleg hatályos jogszabályokkal nem vagyok tisztában hogy ekkora mennyiségű kémiai anyagot bele e lehet engedni a szennyvízhálózatba vagy valamilyen szűrő berendezést is be kell e építeni, ennek neked kell utánajárni)

Nem árt felkeresni néhány gyártót akik ebben a szegmensben kínálják a termékeiket, hátha olcsóbban hozzájutsz a tisztítószerekhez, eszközökhöz, ha mondjuk felteszel 1-2 plagátot a mosóba, hogy a kedved vendég lássa mivel mossák a kocsiját.

Ha megvannak a megfelelő eszközök, tisztíszerek akkor kell egy magasnyomású mosó, szerintem éleg 130-150 bar.

Egy 100 literes levegőkompresszor, hogy a nehezen elérhető helyeket ki tudd fújatni, illetve mosás után nagyjából leszárítani az autót.

Fog kelleni vizes-zsák nélküli porszívó.

Teppező, nagyobb kiadás de gyorsan visszahozza mert egy teljes teppezésért elkérhetsz 30 ezeret is.

Aztán ugye a többi felszerelés amiről te döntöd el mennyire akarsz belemerülni. Gőzborotva, stb...

Meg nyilván a polírozáshoz szükséges eszközök.

Személy szerint a polírozást csak másodsorban csinálnám, egy-egy autó elvihet 2 napot is, ki kell számolnod mennyit tudsz kérni a polírozásért hogy versenyképes maradj a konkurenciával szemben, és mennyi autót tudsz ezalatt megmosni ill. mennyi az abból származó bevétel. Esetleg a fényszórópolírozás ami szóba jöhet mert ha van gyakorlatod fél óra alatt megvan.

Ami alap, hogy az autó tulajdonosa nem járkál fel alá a garázsban, nem fogdos semmit. Messziről nézi ahogy az autója szépül ha ott marad, vagy addig elmegy valahova. Egy autóra maximum 1 órát szánhatsz külső - belső takarításnál és egy begyakorolt sorrend alapján kell dolgozni a hatékonyság érdekében.

2021. jan. 11. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!