Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Németországban miért olcsóbbak...

Németországban miért olcsóbbak az autók?

Figyelt kérdés
2021. jan. 8. 12:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ki lehet fogni ott is, itthon is. Viszont Osztrák autót a kinti ész nélküli sózás miatt nem vennék.
2021. jan. 8. 14:23
 12/23 anonim ***** válasza:
Az óriási kínálat is lejjebb tolja az árakat. Annyival általában nem olcsóbbak mert regadó, behozatal és kb ugyanott van az ember, de könnyebb jó vételt kifogni.
2021. jan. 8. 16:37
 13/23 anonim ***** válasza:

"Hát nem tudom, vettem itthon egy golf-4-et 600k, haver ezt kint németbe megvette 1200euróba"

Az forintban 430k, ezen kívül még kb. 60k-t rászámolhatsz regadó, vagyonszerzési, mindennel együtt, és már 500k-nál tartasz. Vehetsz ideiglenes rendszámot hogy egyáltalán behozathassad, új rendszám, viheted arra a pár vizsgaállomásra ahol elvégezhetik külföldi autó vizsgáztatását, stb. Spórolt bő 100ezret az ismerősöd, cserébe sokkal többet kellett foglalkoznia autóvásárlással. Kiutazás költségét még nem is néztem.

2021. jan. 8. 16:48
 14/23 anonim ***** válasza:
Ja, és a német autók sokkal jobban rohadnak. Ott telente kap annyi sót az alváz mint nálunk évtizedek alatt. Nagyon be lehet nézni német autóknál hogy egy rozsdahalmazt akarnak eladni olcsón.
2021. jan. 8. 16:50
 15/23 anonim ***** válasza:
De hagyjátok már a számolgatást, hogy mennyibe kerül itt a regadó, stb. Itt a nettó árakról beszélünk, ami bizony Magyarországon nagyon magas.
2021. jan. 8. 16:50
 16/23 anonim ***** válasza:

“Nagyon be lehet nézni német autóknál hogy egy rozsdahalmazt akarnak eladni olcsón.”

Ezt alá tudom támasztani. Vettem egy 10 éves autót, ilyenekkel régen sosem nyúltam mellé. Hazavittem haverhoz fényeztetni, azt mondj a műanyagok alatt úgy szét volt rohadva a küszöb, mintha patakban állt volna hónapokat.

2021. jan. 8. 17:03
 17/23 anonim ***** válasza:

“ De hagyjátok már a számolgatást, hogy mennyibe kerül itt a regadó, stb. Itt a nettó árakról beszélünk,”

Ok, akkor számoljunk másképp. Otthon egy laikustól egy 5 éves audi a3 műszakijáért mennyit szednek le, ha nincs nagyobb gond? Németeknél a kollégámnak ez 800 euró volt 9 éve is már. Ha nem csak olajat meg fékpofát kell cserélni, hanem kicsit jobban belenyúlni, olyan simán 1000-1200 eur a számla. És akkor egy falusi műhelyről beszélünk. Otthon azért csak nagyin extrém esetekben repkednek a százezrek. Ezért németeknél olcsón szabadulnak ezektől az öreg kotláktól.

2021. jan. 8. 17:08
 18/23 anonim ***** válasza:
Még mindig a németeken rugózol. Ott van pl Románia, ahol szintén olcsóbbak az autók, mint Magyarországon (rengeteg a bontószökevény, de vannak kifejezetten jó kocsik). És Romániában meg olcsóbb is az autó fenntartása, mint Magyarországon.
2021. jan. 8. 17:29
 19/23 anonim ***** válasza:
Te “rugózol” románián. Nem tudod elviselni, hogy másnak máshol van tapasztalata, és le meri írni. Romántól disznót sem vennék. Mivel a nyelvet sem beszélem, simán azzal is átvernének.
2021. jan. 8. 17:37
 20/23 anonim ***** válasza:

#15-nek

Ne számolgassunk? A vég kifejlett a lényeg. Ahhoz, hogy használhassa a vevő, le kell papírozni. Ezen kiakadtam mint a kakukkos óra.

2021. jan. 8. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!