Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Németországban miért olcsóbbak...

Németországban miért olcsóbbak az autók?

Figyelt kérdés
2021. jan. 8. 12:02
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Milyen autók, kereskedőtől vagy magánszemélytől? Stb stb.
2021. jan. 8. 12:03
 2/23 A kérdező kommentje:
Általánosságban
2021. jan. 8. 12:06
 3/23 anonim ***** válasza:

Nem tudom, de kb azt figyeltem meg, hogy kb annyival olcsóbbak, amennyiből be lehet vinni.

Szóval nyerni nem nyersz.

Plusz ami olcsó, az jól néz ki a mobile.de-n de ha elmész máris nem olyan jó mint ahogy a képeken kinéz. Én is játszósautónak indultam 2000 euróról, majd 6 hete járkáltam fel alá mindent megnézni, mire találtam egy nem túl extrás megfelelő állapotút 3300-ért. Ami az alatt volt arra 3000-et lehetett is volna mindjárt költeni.

2021. jan. 8. 12:24
 4/23 anonim ***** válasza:

Az új autók hasonló áron vannak, max kis különbségek adódnak az áfa és hasonló járulékok miatt.

A használt autók azért olcsóbbak, mert kint drága a szervizelés (lévén ki kell fizetni a szerelőket), így kevésbé éri meg egy szervizigényes, idős autót fenntartani, ezért a többség új autót vesz, a használtra alacsonyabb a kereslet.

2021. jan. 8. 12:32
 5/23 anonim ***** válasza:
70%
Nem olcsóbbak, hanem Magyarországon vannak eszméletlenül felfújva az árak, főleg ócska kisautóknál. Minden környező országban kisebbek az árak.
2021. jan. 8. 12:33
 6/23 anonim ***** válasza:
Azért az túlzás hogy minden környező országban olcsóbb... Nézted már ukrajnában milyen árban mennek még a roncsok is?
2021. jan. 8. 12:38
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Az egészet a kereslet-kínálat határozza meg. Magyarországon a több 500 ezer és másfél milla között keres autót, így ebben az árkategóriában nagy a kereslet, mennek feljebb az árak.

Ez euróban kb az 1500-4500-as sávot jelenti. Németországban viszonylag kevesen keresnek ilyen áru autót, így az árak inkább csökkennek, mert nincs, aki megvegye...

2021. jan. 8. 12:42
 8/23 anonim ***** válasza:
Azért mert ott többen engedhetnek meg új autót. Mikor megveszik az újat annyira nem ragaszkodnak a pénzükhöz, nem akarnak nyerészkedni azon amit 10 éve használnak, csak éppen annyit akarnak érte kapni amennyit ér. Azt mikor egy magyar megveszi (mert általában azt engedhetjük meg amit kint már levetettek), mire behozza, a trélerezés és a honosítás jelentősen megtoldja az összeget amennyiért megvette. Mivel mindenki más ugyan ennyiért tudja ugyan azt a típust behozni, így a megnyomott ár lesz az irányadó ha itthon szeretnél venni akkor is. És emberünk hiába vett 10-15 éves autót, 3-5 év múlva mikor eladja, nem szeretne sokat bukni rajta, hanem az az elképzelése hogy nagyjából annyiért száll ki belőle mint be. Ugyanis nem akaszthat le az átlag magyar 5 évente a semmiből egy új autót, így ha venni szeretne egy másik használtat akkor a régiből is annyit kell kisajtolnia amennyit csak tud. Németben és amerikában kicsit "eldobhatóbbak" az autók. Látsz ugye teljesen jó vagy minimális problémákkal küszködő autókat gazdát cserélni amcsiban $500-1000-ért. Ugye kint az illeték se drága, nálunk az.
2021. jan. 8. 12:42
 9/23 anonim ***** válasza:
Ukrajna speciális eset. Romániában sokkal olcsóbb, Ausztriában olcsóbb, Szlovákiában olcsóbb, Német, Francia, Belgium olcsóbb.
2021. jan. 8. 12:44
 10/23 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, vettem itthon egy golf-4-et 600k, haver ezt kint németbe megvette 1200euróba :O (ugyan ez, sőt elvileg kevesebb km)
2021. jan. 8. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!