Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel szeretők miért szeretite...

Dízel szeretők miért szeretitek jobban a dízelt,miért nem szeretitek a benzinest,ha egyáltalán nem szeretitek,és mik azok a tévhitek,amiket a dízelről mondanak gyakran?

Figyelt kérdés
2021. jan. 7. 09:50
 1/10 anonim ***** válasza:
85%

Hát amit lehet szeretni benne:

-Nyomaték

-Fogyasztás

-MÉG normális méretű motorok (nem ilyen 1.0 ecoboost fűnyírómotorok)

Amit nem:

-Drága szervíz, ha valami meghibásodik

-traktor hang

2021. jan. 7. 10:03
 2/10 anonim ***** válasza:
2021. jan. 7. 10:09
 3/10 A kérdező kommentje:

-Traktor hang??

Miért nem szeretik a hangját a dízelnek sokan?

2021. jan. 7. 10:10
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem van mindkettö. Az ujabb dieselre csomót költöttem, traktorhang nincs, mert felsöbb kategória, de pl a céges golf5 olyan hangos volt (még 10 éve), hogy csak ordítozva lehetett beszélgetni 150-nél.

Hajóban kimondottan sezretem a dieselt, autóban csak a takarékossága miatt veszem.

2021. jan. 7. 10:15
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
3# én pont, hogy szeretem a hangját, karakteres, jellegzetes. Erős gépnek érzed tőle magad alatt az 1.4 tdci-t. :D
2021. jan. 7. 11:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Miért szeretem?

- Az ereje miatt. Volt benzinesem, majd lett dízel utána. Lóerő/súly arányban nagyon közel vannak egymáshoz, mégis sokkal jobban megy a dízel.

- A nyugodt járása miatt. Nem 3500-on forog autópályán, hanem csak 2000 körül. Városban, külterületen sokszor 1100 körül megy (automata váltós). Ez azzal jár, hogy sokkal halkabb, mint a benzines volt.

- Fogyasztás. 2 literes, 150 lovas, autómata, leginkább városban használva 6,3-6,5 litert eszik. A benzinesen 7 fölött volt, pedig az csak 1.6-os.

2021. jan. 7. 11:19
 7/10 A kérdező kommentje:

Mit jelent,hogy 2 litert eszik? Milyen távolságban és mekkora sebességgel eszik 2 litert? Ezt sose fejti ki senki. Én mindig azt szoktam hallani,hogy 100km/L

Amúgy a benzines is hangos...hát a benzinest már távolról lehet hallani hogy VRRMM VRMMM VRMMMMM , mert szeretik elrugni neki...

2021. jan. 7. 11:42
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a dízelt nyomaték miatt szeretem jobban, meg a fogyasztás miatt. Mivel hosszútávokra elég sokat járok így nekem megéri a dízel ebből a szempontból. Városi autónak benzinest használok mert az is van a családban amit inkább a feleségem használ, de ha nekem csak itt a környéken van egy kis dolgom ami pár Km arra nem veszem elő a dízel autómat mert jóformán be sem melegszik mire odaérek aztán haza, és ez nem egészséges egy dízelnek. Másrészt rövidtávozás igazság szerint egy autónak sem tesz jót, a benzinesnek sem, csak valamivel jobban tolerálja ezt mint a dízel. Ha a dízel autómat csak itt városi szaladgálásra használnám akkor a kormot lapátolni kellene belőle kifelé és már meggyűlt volna vele a bajom. Persze a benzines autót is 2-3 havonta elvisszük egy hosszabb túrára ami jót is tesz neki, főleg ha kevés cuccal kell menni.
2021. jan. 7. 11:43
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Alacsony fordulaton nyomatékosabb. Kevesebbet eszik. Jobban tetszik, jobban szeretem a karakterisztikáját.

A RRMM VRMMM VRMMMMM meg nem azért hallatszik, mert benzines...

2021. jan. 7. 14:33
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

"Dízel szeretők miért szeretitek jobban a dízelt"

Na mit gondolsz miért? Mert kevesebbet eszik, vagy mert kevesebbet eszik és a cégautóban le lehet írni a gázolaj áfáját. :D

Fogsz két autót akármilyen üzemanyaggal melyiket fogja venni 100-ból 97? Amelyik kevesebbet eszik... :D

A többi az nagy rizsa, visszakeresel a gyakorin a benzin vs dízel vitákra, ha elfogynak a dízel mellett az érvek akkor mindegyik ott köt ki, hogy de akkoris kevesebbet eszik... :D

Ha én is gurulnék évi 35 000km-t nyilván bolond lennék benzinest venni - kivéve ha úgy tele lennék zsetonnal hogy minden mindegy lenne.

2021. jan. 7. 16:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!