Dízel szeretők miért szeretitek jobban a dízelt,miért nem szeretitek a benzinest,ha egyáltalán nem szeretitek,és mik azok a tévhitek,amiket a dízelről mondanak gyakran?
Hát amit lehet szeretni benne:
-Nyomaték
-Fogyasztás
-MÉG normális méretű motorok (nem ilyen 1.0 ecoboost fűnyírómotorok)
Amit nem:
-Drága szervíz, ha valami meghibásodik
-traktor hang
-Traktor hang??
Miért nem szeretik a hangját a dízelnek sokan?
Nekem van mindkettö. Az ujabb dieselre csomót költöttem, traktorhang nincs, mert felsöbb kategória, de pl a céges golf5 olyan hangos volt (még 10 éve), hogy csak ordítozva lehetett beszélgetni 150-nél.
Hajóban kimondottan sezretem a dieselt, autóban csak a takarékossága miatt veszem.
Miért szeretem?
- Az ereje miatt. Volt benzinesem, majd lett dízel utána. Lóerő/súly arányban nagyon közel vannak egymáshoz, mégis sokkal jobban megy a dízel.
- A nyugodt járása miatt. Nem 3500-on forog autópályán, hanem csak 2000 körül. Városban, külterületen sokszor 1100 körül megy (automata váltós). Ez azzal jár, hogy sokkal halkabb, mint a benzines volt.
- Fogyasztás. 2 literes, 150 lovas, autómata, leginkább városban használva 6,3-6,5 litert eszik. A benzinesen 7 fölött volt, pedig az csak 1.6-os.
Mit jelent,hogy 2 litert eszik? Milyen távolságban és mekkora sebességgel eszik 2 litert? Ezt sose fejti ki senki. Én mindig azt szoktam hallani,hogy 100km/L
Amúgy a benzines is hangos...hát a benzinest már távolról lehet hallani hogy VRRMM VRMMM VRMMMMM , mert szeretik elrugni neki...
Alacsony fordulaton nyomatékosabb. Kevesebbet eszik. Jobban tetszik, jobban szeretem a karakterisztikáját.
A RRMM VRMMM VRMMMMM meg nem azért hallatszik, mert benzines...
"Dízel szeretők miért szeretitek jobban a dízelt"
Na mit gondolsz miért? Mert kevesebbet eszik, vagy mert kevesebbet eszik és a cégautóban le lehet írni a gázolaj áfáját. :D
Fogsz két autót akármilyen üzemanyaggal melyiket fogja venni 100-ból 97? Amelyik kevesebbet eszik... :D
A többi az nagy rizsa, visszakeresel a gyakorin a benzin vs dízel vitákra, ha elfogynak a dízel mellett az érvek akkor mindegyik ott köt ki, hogy de akkoris kevesebbet eszik... :D
Ha én is gurulnék évi 35 000km-t nyilván bolond lennék benzinest venni - kivéve ha úgy tele lennék zsetonnal hogy minden mindegy lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!