26 évesen 0 tapasztalattal egyből korlátlan jogsi?
Sziasztok, kedvet kaptam a motorozáshoz és idén szeretném letenni hozzá a jogosítványt. Koromból kifolyólag mehetek egyből nagymotorra, kérdés nem lesz-e sok nekem kezdésnek?
Vagy jobb döntés lenne kezdeni az A2-vel, a korlátlant pedig pár évre rá lerakni?
Hasonló cipőben jàrok én is.
Én azt tervezem hogy megcsinálom a korlátlant, utána veszek kezdésnek valami 400-as motort, vagy még kisebbet. Ha már benne vagy a korban, szerintem pénzkidobás és időpocsékolás kisebb kategóriára letenni a jogsit. Attól hogy korlátlan jogsid lesz, vehetsz kezdésnek kis köbcentis motort.
Simán.
Én 40 felett csináltam egyből az A-t.
Miért nem érdemes korlátozottat csinálni?
Mert ugyanazt kell teljesítened a vizsgán, csak valamivel kisebb teljesítményű motorral. És ha korlátlan jogsid van, az csak lehetőség, nem kell mindenáron erősebb vasat venned.
De oktatás közben úgyis látod, hogy vannak A kategóriában is kezesebb motorok.
Nyilván neked kell majd mérlegelned, hogy kezdésnek milyen motort érdemes venned, mennyire vagy higgadt, mennyire vagy türelmes.
A korlátlan jogsi gazdaságosabb mindenképpen.
Az nem kötelez arra, hogy mindjárt a legvaddisznóbb, rutintalanul uralhatatlan mocit is vedd meg hozzá.
Kezdhetsz Babettával is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!