Miért kell állandóan megállítani?
Figyelt kérdés
A nagyszüleim kint élnek az Egyesült Államokban, és lényegében, amit itthon vezetek autót, azt tőlük kaptam. Konkrétan az övék volt. Viszont pénzügyi dolgok miatt (mert én sem vagyok magam ellensége) maradt az amerikai rendszám, tehát így használom itthon az autót. A bajom az, hogy állandóan megállítanak. Ha meglátok egy rendőrt, biztos lehetek benne, hogy engem kiintenek. Az még oké, hogy mire elértem, hogy legálisan közlekedhessek tartósan amerikai rendszámmal, addigra megjártam a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságát is (a többiről nem beszélve, ugyanis akkor úgy volt a jogszabály, hogy külföldi rendszámú, Magyarországon kívül vásárolt használt vagy új autóval itthon legfeljebb 6 hónapig, egyéb esetben a vámhatóság által meghatározott ideig lehetett közlekedni), de hogy sokszor vegzálnak az utakon, azt nem tudom elfogadni. Minden papírom megvan, amivel tudom bizonyítani, hogy a használat jogszerű. És az a baj, hogy ezek nem egyszerű igazoltatások, hanem egy-egy igazoltatás után nekem be kell vinni egyes papírokat az okmányirodára, hogy tényleg minden rendben van-e. Amúgy is levették volna már rég a rendszámot, ha valami lenne. Ennyire nem tudnak leszállni rólam?2021. jan. 4. 09:31
1/9 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy egy-egy igazoltatás után még vizsgálat is indul, hogy megfelelően adózok-e az autó után.
2021. jan. 4. 09:32
2/9 anonim válasza:
Nem lenne egyszerűbb, ha csináltatnál neki egy magyar rendszámot, ha már Magyarországon élünk (csak egyszer kell kifizetni), és akkor nem állítanak meg, ami egyébként teljesen érthető? Végülis nem sokszor látni amerikai rendszámos autót itthon. De valószínűleg fordítva is így lenne, ha Amerikában mennél magyar rendszámmal.
3/9 A kérdező kommentje:
Ha ujrakezdeném, akkor hagynám a kinti a rendszámot, honosítanám. Amin keresztül mentem miatta, az nem volt semmi. A bürokrácia útvesztője teljesen elnyelt. Papír hátán papír. Olykor még az ügyintéző sem tudta pontosan, hogy most akkor mi van. Lehetséges, ha végképp megunom, akkor honosítom.
2021. jan. 4. 09:53
4/9 A kérdező kommentje:
Csak ugye van ez az elv, hogy élni és élni hagyni.
2021. jan. 4. 09:55
5/9 anonim válasza:
Különcködsz, ne csodálkozz, hogy a rendőrök kiszednek. Nem tudják, hogy ez szabályos-e és látszólag ennek bizonyítása sem egy egyszerű folyamat, szóval jogosan járnak el.
Csináltatnék magyar rendszámot a helyedben.
6/9 anonim válasza:
Nem túl nehéz a képlet,kitűnsz a sorból ezért már csak kíváncsiságból is megnézik hogy miért van ennek amerikai rendszáma és le van-e papirozva.Én például nem nagyon láttam életemben ilyen rendszámot,én is megcsodálnám.
7/9 A kérdező kommentje:
Nem különcködés ez. Ha valakinek a rokonai kint élnek külföldön, akik fizetik az autó után az illetéket ott kint, ami ott ráadásul minimális összeg, akkor én miért vegyem a hátamra az egészet azzal, hogy honosítom? Utána meg fizethetek x-szer többet ugyanazon autó után. Nekem ezért van az eredeti rendszám rajta, nem azért, mert nagy jampi vagyok. Ha Romániában élnének, akkor meg román rendszámmal közlekednék. Ettől függetlenül, nem kellene ennyit foglalkoznia a hatóságnak ezzel az egésszel.
2021. jan. 4. 11:56
8/9 anonim válasza:
Haver, más ország, más szabályok, más adók. Ha én kint élnék Amerikában és egy magyar rendszámos autót vezetek kint, akkor a magyar adókat fizessem, mert magyar a rendszáma? Kezdem úgy érezni, hogy nagyon benézted a dolgot, és egy kis adócsalás szaga is van.
9/9 A kérdező kommentje:
Ezt úgy hívják, hogy jogi kiskapu, ami nem sért törvényt, szemben az adócsalással.
2021. jan. 4. 12:50
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!