Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha traileren szállitom a...

Ha traileren szállitom a motromat és megálit a rendör elkérheti a motor papírjait is?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem mert egy cross motoról van szó,aminek nincsenek meg a papirjai.

#törvény #szabály #motor #trailer #Közúti ellenörzés
2021. jan. 2. 02:10
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

#9 A zsebedben lévő telefonról elkérik a számlát? Beülsz laptoppal a sztárbákszba, arról elkérik a számlát? Na és a bicikli, amivel odagurultál, arról kérnek? Honnan tudják számla nélkül, hogy azokat nem épp loptad valahonnan?

Ne legyünk már ennyire kishitűek, nem így működnek a dolgok. A rendőr nem feltételezi semmiről, hogy loptad, kivéve, ha valamilyen okból ez feltételezhető. Egy jármű trélerezésének millió oka lehet és a lopás kb. a milliomodik csak ezek közül.

2021. jan. 2. 08:20
 12/23 anonim ***** válasza:
Ok, loptad-e, érdekelheti a rendőrt. És egyéb ingósságok? Én járok telefonnal, igaz csak 100ezer Ft, de céges laptopot is viszem magammal, az 400eher Ft. Ezeknek a tulajdonjogát semmivel nem tudom bizonyítani. Ezek érhetnek simán többet, mint egy motor.
2021. jan. 2. 08:22
 13/23 anonim ***** válasza:
*400ezer
2021. jan. 2. 08:22
 14/23 anonim ***** válasza:
Azért az elmélet és a valóság elég erőteljesen különbözik. Egy igazoltatásnál nem fogja megkérdezni, hogy na és van nálad telefon, adsz róla egy blokkot, de ha már látja, hogy ott egy motor mögötted, esetleg rákérdez, hogy és mi járatban vele, akkor már jöhet az a része, hogy akkor annak is kéri a papírjait, ha meg mondod, hogy bocs nincs papírja, akkor nem árt ha valamivel tudod bizonyítani, hogy nem most loptad a másik faluból.
2021. jan. 2. 08:24
 15/23 anonim ***** válasza:
Vagyis attól függ az egész, hogy látja-e a rendőr vagy sem. Lehet a tréleren egy 500ezres moci, a zsebemben meg 400ezres iPhone és 1 millás Macbook Pro, kezemen 200ezres Apple Watch, de azt nem látja, így érdektelen.
2021. jan. 2. 08:31
 16/23 anonim ***** válasza:
Jó, laptop nyilván nem zsebben, hanem táskában :D
2021. jan. 2. 08:32
 17/23 anonim ***** válasza:
Igen, a gyakorlat ez.
2021. jan. 2. 08:41
 18/23 anonim ***** válasza:
0%

A motort szállítod. Nem vesz részt a forgalomban. Innentől kezdve nem kell hogy rendelkezzen érvényes papírokkal / biztosítással. Az, hogy akkor a motor a tiéd, anyádé, öregapádé, vagy a kutyádé, szerintem semmi köze hozzá amúgy.

És igen... Ez a bizonyítsd be hogy akkor nem loptad? Jól írták az előzők. Hát tököm... A kabátomról is mutassak számlát? Meg a telefonomról? Pont annyi joga van elkérni arról is, mint a motorról.

Csomó autót / motort látni traileren ilyen olyan okokból. Ezek között akad olyan is, aminek se rendszáma, se semmi. Mást ne mondjak, mikor Somogybabodra viszi mindenki a terepjáróját. A háromnegyedének nincs papirja, mert olyan átalakítások vannak rajta. Hát, kötve hiszem, hogy mindegyik az adásvételivel rohangálna.

2021. jan. 2. 12:08
 19/23 anonim ***** válasza:
Itt a lényeg azon van hogy kérheti...
2021. jan. 2. 12:12
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Kérheti persze. Azt is kérheti, hogy kapd be a farkát. :D.

Kérheti... Megkérdezi, hogy van-e papírja. Nincs. Akkor? Mit kér? Adásvételit? Az meg nincs nálam, mint ahogy nagyjából egy normál embernél se. Akkor? Elvisz bilincsbe? Vagy?

Szállítsd a motorod. Eleve, nem fognak megállítani 99,9%-os valószínűséggel. 8 éve vezetek napi szinten. Szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hányszor állítottak meg igazoltatni. Abból 2 az a két ünnep között direkt-szondáztatás volt. Nem ivott? Nem. Szonda. Nulla. Köszönjük, viszlát. Egy darab papírt nem kértek. Lehetett volna 20 kiló kokain meg egy rahedli lőfegyver a kocsiban.

Autó papírjait szerintem a 8 év alatt kettőször kérték el tőlem. Ja, és egyik kocsi se az én nevemen volt. Akkor? Loptam? Senki nem kérdezett rá.

Szóval ha neagyjisten meg is állítanak... Nem sok esélyt látok arra, hogy érdekelné a motor, amit épp szállítasz. Ha meg valamilyen oknál fogva mégis, akkor legyen nálad az a redvás adásvételi azt kész.

De extrém módon túlgondoljátok, komolyan...

Eleve olyan minimális esélye van ennek az egésznek, hogy elképesztő.

De már azon gondolkodtok, mivan ha érdekli, hogy a motor lopott-e. Tovább viszem. Megvan az adásvételi. Mivan ha jövedelemigazolást kér, hogy azt a motort meg tudtad venni? Mivan, ha megnézi, hogy mikori gyártás a motoron a gumi? Mivan, ha megkérdezi, hogy hű vagy-e a feleségedhez? Mivan, ha bizonyítanod kell, hogy nem voltál nyáron Olaszországban?

Nagyjából ezt csináljátok :D.

Legyen nálad az anyakönyvi kivonatod is, meg az oltási kiskönyved, hátha...

2021. jan. 2. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!