50 köbcentis motoron mekkora hülyeség lenne egy torlólevegős rendszer?
Figyelt kérdés
2020. dec. 30. 22:33
2/5 anonim válasza:
Semmi értelme, csak elhangolja a fenébe az egészet és szar lesz. 50 köb az 50 köb marad, ha beszarik az ember akkor is.
3/5 anonim válasza:
Nem értem hogy miért akarnak egy 50-es motorral 100-at menni.
Arra ott vannak a nagyok ami nem csak erősebb hanem sokall jobb a fék is rajta és meglehet állni vele akkora sebességnél is.
Teljesen röhej amikor egy ilyen kis liba kergetőnek csavarja a suttyó gyerek és már majdnem megy 60-at is.
4/5 anonim válasza:
Azért én nem nevezném hülyeségeknek.. Tapasztalatból mondom hogy mikor hidegebb a levegő, olyankor még egy 250-es motor is érezhetően jobban megy. Az más kérdés hogy megéri-e a torlólevegővel foglalkozni. Vannak motorok amik gyárilag is "hasznosítják" ily módon a közegellenállást. Ha ez könnyen kivitelezhető, akkor megéri vele foglalkozni, de ne várj csodát, meg én személy szerint nem csúnyítanám el a motorom egy "tölcsérrel" csak emiatt. 2 ütemű motornál sem igazán szórakoznék ilyennel, mert ugyan csak kicsit, de fennáll annak az esélye hogy túlságosan elszegényíti a keveréket ami nem megfelelő kenést eredményezhet.
5/5 anonim válasza:
Amennyiben a teljesítmény növelés a cél, igen el lehet érni a torlólevegős rendszerrel, ráadásul a kialakítása is olcsó.DE!! A torlólevegő megnöveli a henger középnyomását amitől erősebb lesz, de mint amit előttem már írtak, megváltozik a keverék arány, tehát hozzá kell valamelyest állítani de nem lesz tökéletes gyári karbival. A többlet üzemanyagégetés hozza magával, hogy több kipufogógáz keletkezik tehát a kipufogó se fog teljes mértékben passzolni, ráadásul a több üzemanyag elégetése több hő keletkezéssel fog járni amit a hűtőrendszer sem biztos, hogy elbír. A véleményem szerint ezeket kellene kicserélni a motoron(de így már nem is annyira olcsó), viszont megfelelően megtervezve és kivitelezve sokat lehet vele nyerni 50ccm-ből(akár 100km/h de aztán meg is kell állni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!