Ha balesetem lesz, akkor úgy kell hagyni az autót ahogy van, vagy félre kell állni, hogy ne akadályozzak másokat amíg a rendőrök kiérnek?
Nekem sajnos volt olyan esetem, mikor nem álltam félre. Zebránál fékeztem, a mögöttem jövő belémcsúszott, előrébb is lökött. Nem akarták elismerni, szerintük indokolatlanul fékeztem.
Na, akkor úgy voltam vele, hogy félre nem állok az istennek se, mert akkor már a rendőrnek is nehezebb lesz bármit kezdeni a történettel.
Míg a rendőrök meg nem jöttek (kb. fél óra), addig sajnos teljesen megbénult a forgalom. Miután megérkeztek, látták az elég egyértelmű szituációt, megkértek álljak félre, meg is tettem. Nem szúrtak le, hogy hamarabb nem álltam félre, mert aki belémjött, az továbbra is erősködött, hogy indokolatlanul álltam meg (zebránál, gyalogos miatt). Röviden beszélgettek vele, majd aláírta a papírokat, biztosító is fizetett nekem így gond nélkül.
Ha rendőri intézkedés lesz, akkor várd meg, amíg a helyszínelő azt mondja, hogy félre állhatsz.
Persze, senki nem akarja szándékosan a forgalmat akadályozni, viszont ez neked komoly pénzösszeget jelenthet.
Egy koccanástól is simán lehet többszázezres kár. Nagyon nem mindegy, hogy ezt a másik biztosítójának vagy neked kell kifizetned.
Minden esetben rendőrt kell hívni. Hiába tűnik jó fejnek a másik.
Később meg majd visszavonja a vallomását. Csináltok csomó képet, videót, meg hívtok rendőrt aztán tuti nem lesz baj vele.
Biztosító is szeret belekötni ha nem volt rendőr hívva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!