Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezek a féktárcsák cserések?

Ezek a féktárcsák cserések?

Figyelt kérdés

A két hátsóról van szó. Legutóbb már jelezték, hogy lassan csere. Alul enyhe vállasodás érezhető a felületi rozsda az menet közben lekopik. Mivel csak fél éve enyém az autó eddig az elsőkrt kellett cserélni. Most a hátsó ad ki súrlódó hangot.

[link]

[link]

2020. dec. 29. 18:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Hát képen nem látszik mekkora az a váll. De szerintem elég cserés ez már.
2020. dec. 29. 20:27
 12/23 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem is mivel korábban is jelezték, hogy lassan csere és azóta csak városi környezetben nyomtam.
2020. dec. 29. 20:41
 13/23 anonim ***** válasza:
31%

Tolómércével le tudod mérni, ránézésre és az elmondottak szerint ha a betétek elkopnak, már tárcsával együtt cserélj.

TRW-t én nem ajánlom, legalábbis a tárcsát nem, mert nekem fél év alatt elvetemedtek és pont ma olvastam itt két másik tulajt is, aki így járt.

2020. dec. 29. 21:10
 14/23 anonim ***** válasza:

A képek alapján nem lehet eldönteni a tárcsák kopottságát. Így ránézésre nem tűnik durvának, de a legjobb ha megméred. Ilyen tömör tárcsák 9 mm-esen már erősen cserések.

TRW szett volt nekem is már fent. Jó nevű gyártó, de minőségben hatalmas csalódás volt. Soha többet!

2020. dec. 29. 22:16
 15/23 A kérdező kommentje:
Igen a tolómérő az jó megoldás. Nekem az elsőkön TRW, van és teljesen megfeleltek eddig.
2020. dec. 29. 22:21
 16/23 anonim ***** válasza:

Sima tolómérő nem jó erre a célra, mert a vállnál felülhet.

Kifejezetten féktárcsa vastagság mérésére ez való:

[link]

2020. dec. 30. 07:26
 17/23 anonim ***** válasza:
#16, beteszel egy-egy anyát (vagy más tárgyat) a fékezőfelületre. Azzal együtt leméred, majd kivonod a két anya vastagságát. Ugyan azt kapod és nem kell feltétlenül több ezer forintos mérőeszközt venni, ha nem napi szinten ezzel foglalkozol.
2020. dec. 30. 08:00
 18/23 anonim ***** válasza:

Én csak a problémára szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy sima tolómérő nem ideális erre a célra, mert rosszul mérhetnek vele. :-)

Egyébként nagyon jó ötlet, amit írtál! 16-os voltam

2020. dec. 30. 08:16
 19/23 anonim ***** válasza:
Igen, ebben igazad van. Figyelni kell, hogy az ember ne a tárcsa vállát mérje, hanem a tényleges fékezőfelületen mért vastagságot.
2020. dec. 30. 08:20
 20/23 anonim ***** válasza:
TRW nálam is gáz. 2 hónap alatt elvetemedett. nagyobb fékezésnél rázza a kormányt.
2021. jan. 12. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!