Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az milyen hiba, hogy néha ráz...

Az milyen hiba, hogy néha ráz a fék néha meg nem?

Figyelt kérdés

Ma is mentem hosszabb útra. Mikor legelőször fékeztem 90-ről nullára akkor folyamatosan éreztem a vibrálást fékezés közben aztán rá 2 percre mikor szintén fékeztem 90-ről kb 20-ra akkor meg semmi nem volt. Mi okozhatja a pulzálást de nem mindig?

Kerekek centrírozva vannak. Nem az ABS okozza, az be sem kapcsolt ma se.

Tavaly lett cserélve kompletten elöl hátul a féktárcsa fékbetét. TRW tárcsa és betét.

2020. dec. 28. 20:09
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Skoda Fabia 2 2012
2020. dec. 28. 20:09
 2/14 anonim ***** válasza:
Vagy az ABS kapcsolt be, vagy rosszul van kopva a féktárcsa vagy a fékbetét.
2020. dec. 28. 20:14
 3/14 A kérdező kommentje:

ABS nem kapcsolt be. Tudom milyen ha bekapcsol. Meg ott a pedálon is érezni a darálást. Itt ilyen kasztin érezhető pulzálásra gondolok. Kormány és pedál nem ráz.

Én is arra gondoltam, hogy rosszul van kopva de mikor tavaly vissza lett tolva a fékdugattyú akkor előtte szépen körbe volt tisztítva úgy lett visszanyomva. A fékbetét csúszka az gyári szerelési módszer szerint meg lett kenve odavaló zsírral.

Meg mondom az a fura, hogy néha ráz fékezésnél néha nem pedig normális úton megyek. Még azt se tudom mondani, hogy ha felmelegszik akkor nem ráz, mert két nagyobb fékezés közt van mondjuk 2 perc azalatt bőven hűl annyit.

2020. dec. 28. 20:21
 4/14 anonim ***** válasza:
Lehet kopott a féktárcsa.
2020. dec. 28. 20:30
 5/14 A kérdező kommentje:

Kb 10 ezer km-t mentem mióta cserélve lett és városban 90%-ban motorfékkel fékezek. Pont, hogy kímélve van.

Már arra is gondoltam, hogy elmegyek holnap aztán fékezgetek nagyokat hátha összekopna jobban.

2020. dec. 28. 20:34
 6/14 anonim ***** válasza:
Pedig itt tuti a féknél lesz a hiba, ha a kerék nem lenne rendesen centírozva akkor folyamatosan rázna.
2020. dec. 28. 20:37
 7/14 A kérdező kommentje:
Youtube videókon látszik, hogy balra jobbra mozog a kormány. Na nálam nem mozog hanem végig egyenes. Ha lekéne írnom akkor azt mondanám, hogy nálam inkább előre hátra mozgást, pulzálást érzek a kocsin.
2020. dec. 28. 20:38
 8/14 anonim ***** válasza:

Ha a kormányban érezted, akkor elvetemedet az egyik első féktárcsa. Ha nem, akkor az egyik hátsóval történt ez.

TRW tárcsával én is jártam már így. 10e sem volt benne, ment a kukába.

2020. dec. 28. 20:41
 9/14 A kérdező kommentje:
A hátsó fék tesztelésre azt írták, hogy kb félig be kell húzni a kéziféket és menni egy pár métert 20-25 km/órával. Így ha érzi az ember a rázást akkor csak a hátsó fék lehet az.
2020. dec. 28. 20:45
 10/14 anonim ***** válasza:

Lehet csak rozsdásak és először össze vissza fognak, amig be nem kopnak.

Ha jól értem és utána jó, akkor ilyen lehet.

2020. dec. 28. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!