Az milyen hiba, hogy néha ráz a fék néha meg nem?
Ma is mentem hosszabb útra. Mikor legelőször fékeztem 90-ről nullára akkor folyamatosan éreztem a vibrálást fékezés közben aztán rá 2 percre mikor szintén fékeztem 90-ről kb 20-ra akkor meg semmi nem volt. Mi okozhatja a pulzálást de nem mindig?
Kerekek centrírozva vannak. Nem az ABS okozza, az be sem kapcsolt ma se.
Tavaly lett cserélve kompletten elöl hátul a féktárcsa fékbetét. TRW tárcsa és betét.
ABS nem kapcsolt be. Tudom milyen ha bekapcsol. Meg ott a pedálon is érezni a darálást. Itt ilyen kasztin érezhető pulzálásra gondolok. Kormány és pedál nem ráz.
Én is arra gondoltam, hogy rosszul van kopva de mikor tavaly vissza lett tolva a fékdugattyú akkor előtte szépen körbe volt tisztítva úgy lett visszanyomva. A fékbetét csúszka az gyári szerelési módszer szerint meg lett kenve odavaló zsírral.
Meg mondom az a fura, hogy néha ráz fékezésnél néha nem pedig normális úton megyek. Még azt se tudom mondani, hogy ha felmelegszik akkor nem ráz, mert két nagyobb fékezés közt van mondjuk 2 perc azalatt bőven hűl annyit.
Kb 10 ezer km-t mentem mióta cserélve lett és városban 90%-ban motorfékkel fékezek. Pont, hogy kímélve van.
Már arra is gondoltam, hogy elmegyek holnap aztán fékezgetek nagyokat hátha összekopna jobban.
Ha a kormányban érezted, akkor elvetemedet az egyik első féktárcsa. Ha nem, akkor az egyik hátsóval történt ez.
TRW tárcsával én is jártam már így. 10e sem volt benne, ment a kukába.
Lehet csak rozsdásak és először össze vissza fognak, amig be nem kopnak.
Ha jól értem és utána jó, akkor ilyen lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!