Alábbi tünetek, mi lehet a hiba?
Dízeles autónál, indulásokkor (pl. lámpánál) remegő kaszni, zörgő erőtlen nyomatékszegény hatású motor (csak egy oldalon hallani, lehet csak valami műanyag a motortérben, és nem fémes hang, nem a futómű), ha megy az AC-s fűtés szélvédőre vagy általánosságban akárhogy, de néha anélkül is hol enyhén hol erősebben, lefulladni akaró motor (legalábbis hangja olyan, akadozik), pislákoló remegő fényű lámpák, mind a tompított mind a műszerfalon, kis gázadásokra abbahagyja. A múltkor hidegindítást követően csinálta először. De meleg motornál is szokta csak nem annyira.
Generátor lenne haldoklófélben? Ha jól emlékszem nemrégiben cserélték vagy javították...
És van egy folyamatos mellékzörej, alapjáratnál hallani. Utóbbi viszont nem ugrál. Lehet víz a hengertérben is és akkor hengerfejes?
Olajat, kipufogófüstöt nem néztem, hogy is nézném ha vezetek, nem látok rá...
Nézesd meg olyannal aki ért hozzá, ha te nem tudom megnézni alapjáraton hogy mi remeg.
A szerelő is pont úgy nézi meg mint te néznéd csak , 10000 ft.
A hang irányába kell figyelni és kilehet szűrni hogy mi az, mi lazult fel.
Mert nem tudom hogy jön össze neked a zörgés hengerfejjel és a vízzel.
Ilyenkor ne használd a klímát mert felesleges és többet is fogyaszt.
EZ meg lehet valami elektronikai érintkezési hiba, elektromos emberhez vidd el.
Az hogy zörög a legkevesebb, mindegy is csak megírtam. Valami műanyag vacak a motortérben.
Na, a motor felől jön egyéb hang is, de ezt is írtam, mellékzörej, ami eddig nem volt, és szinkronban van a lámpa-halványodásokkal, akadással. De már ha hazamegyek megnézem.
A víz azért jött mert volt rá már példa hogy "eltűnt" a hűtővíz szag, folyásnyomok nélkül, de fehéret nem füstölt sosem, az olaj sem habos.
Viszont a hang amiről beszélek hasonlít valami fortyogáshoz, de nem forr a víz, mert jelezne a fed. comp., csak egy gondolat volt, nyilván nem vagyok autószerelő. Bár gondolom mindenkinek annak kell lennie, ha nem, meg se szabad kérdezni akár itt, szaladjak szervizbe.
Mindenesetre köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!