Igaz hogy ha tehergépkocsiként regisztráltatok egy külföldről behozott autót akkor nem kell reg. Adót fizetni? Mi ennek a menete és milyen feltételei vannak?
én is úgy tudom h nem kell...apám akar németből behozni egy 7.5tonnás tgk-t...
és azt mondja h nem kell rá...
utolsó
Ha a forgalmiba tgk van..levizsgáztatod tgkra...pont
istenem...
sajnos segíteni érdemben nem tudok, de fájdalmas hogy mennyire félreértik páran a kérdést.
adott egy átlagos személyautó, hasamra ütök, VW Golf kombi.
benne 5 ülés, forgalmiban 5 személy, megengedett össztömege mondjuk 2200 kilogram.
ha bebäszol a 2 első ülés mögé egy kutyarácsot (láthatóan elkülönített raktér) és kiveszed a hátsó ülést, vagy csak a forgalmiba 2 személyesnek ütteted be, akkor az MÁR TEHERAUTÓ, menetlevelet kell rá vezetni, viszont megúsztad a regadót.
az értetlenkedőknek pedig:
a Fiat Panda Van, az papíron teherautó. 1600 kilogramm körül van a megengedett össztomege ha jól tudom.
MINDENT lehet vezetni B jogosítvánnyal 3500 kilogramm megengedett össztömegig. 10 méter hosszú, 2ésfélméter magas dobozos Ford Transitot is. bármit.
Elmúltak azok a régi szép idők, amikor csak 2 évente a műszaki vizsgára pakolták vissza a "kutyarácsot".
Bármely közúti ellenőrzésnél kiszúrják a sünök, pláne utassal a nem létező hátsó ülésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!