Mazda 6 kombi (GJ) 2013 2.2D 175ló Megér 3000 € motor felújítást?
Üdv.
Egy hónapja vásároltam egy használt Mazda 6-t.2013 évjárat, 3 generációs. 2.2 Diesel 175 lóerő.,164 ezért futott az óra szerint.
Euróban írom az összegeket, mert német szerelonel voltam és németben vettem az autót.
A történet a következő:
Internetem keresgélés.
-megvan rá találtam.
-megnézem.
-árban egyezkedés, végső ár 7600€ mai árfolyamon kb(2.7 millió...)
Igen tudom ár alatt van,mivel 8-9 ezer körül mennek.
Mint láttam a srácon akitől vettem,hogy meg van szorulva és eladó neki a kocsi.En kis naiv mit sem gondoltam hogy motor hibás.
Diesel motor tapasztalat híján bele futottam.
Haza hoztam.
Másnap mikor át írattam a nevemre stb.. ,mentem vele pár km jobban megjaratva és a víz felfort.
Szerelő...
Szerelési költség 1700€.
Szerelő elmondása szerint semmi baja a motornak,csak EGR szelep volt a ludas.
Ok 2 hétig tökéletesen működik.
Járok vele kb 200 -400 km.
Elindulok haza Németország bol.
Útközben felfor a víz.
Mazdaszervizbe megyek vele.
Árajánlat 5-6.000€ a javítás.
Nem kérem.
Haza viszem egy ismerősöm szervizébe.
Szétszedik a motort...megközelítőleg 3.000€ (kb 1 millió Ft) mondtak motor felujitasra.
Nagy dilemmában vagyok.
Felek hogy már mikor ide eljut az ember egy kocsival hogy motorfelujitás, szétszedés,az már nem egészséges.
Kérdésem hogy érdemes e még bele tolni azt a 3000€-t és megtartani.Egeszsegesen fog e még futni tegyük fel 100ezret.
Vagy megjavitattom kb 1.000€ és túladni rajta mihamarabb.(ezt tudom hogy nem szép dolog,de a szükség nagy úr :((( )
Sajnos magán személytől vásároltam. :/
Igazából nekem nem csak 100ezer lenne az elvárás,ha már felújítják akkor menjen még jó sokat.
Csak félelmeim vannak a motorfelujitásal kapcsolatban,mert még soha nem volt ilyenben részem,se tapasztalatom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!