Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell csúsztatott...

Hogyan kell csúsztatott kuplunggal parkolni?

Figyelt kérdés

Mondom a problémát. 😅 Nem olyan régóta vezetek, mentem pár 100km-t probléma mentesen. Viszont parkolásnál a kuplung használatával gondjaim vannak..

szépen finomam próbálok beállni, csúsztatott kuplung, ahogy kell. Viszont 2x is volt olyan problémám, hogy miután beérkeztem az autóval, megvan az ideális parkoló pozíció és megkellene állítani az autót, pont az ellenkezője történik és megállás helyett hirtelen felgyorsul. Majdnem össze is törtem emiatt. :/ Szóval, kérlek segítsetek, mi a helyes pedálhasználat ilyenkor!?

Ill., ha máskor is történne ilyen, hogyan tudom a leggyorsabban megfékezni az autót, hogy ne történjen baj?

Tudom, hogy lesznek itt kioktatások, lehülyézések, stb., de aki tényleg segíteni akar, annak előre is köszönöm szépen 🙂

#parkolás #kuplung #megállás #kuplung használata
2020. dec. 26. 17:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Azért gyorsul fel az autó mert ahelyett, hogy befelé nyomnád a kuplungot kiengeded.

"hogyan tudom a leggyorsabban megfékezni az autót, hogy ne történjen baj?"

Ülj le, sokkolni fog a válaszom: megnyomod a féket.

2020. dec. 26. 17:26
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

"megvan az ideális parkoló pozíció és megkellene állítani az autót"

Benyomod a kuplungot, rálépsz a fékre, kiveszed sebességből/üresbe a váltó kart/behuzod a kéziféket, felengeded a kuplungot, motort leállítod.

2020. dec. 26. 17:38
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az oktató által tanított hülye szokásokat követed, amik veszélyesek lehetnek. Pl. nem játszol a kuplunggal, mert azt tanultad, hogy elhasználódik tőle. Hát ez nem teljesen igaz. Arra van kitalálva, hogy ilyeneket kibírjon. Tehát amikor előre akarsz menni parkolásnál, akkor fogáspontig felengeded a kuplungot és ott tartod, ha nem akarsz tovább gyorsulni, akkor picit lenyomod, hogy éppenhogy ne menjen, és amikor meg akarsz állni, akkor teljesen benyomod és fék. A hibád szerintem azzal volt, hogy teljesen felengedted a kuplungot és nagyon gyorsnak kellett lenned, hogy benyomd a kuplungot és fékezz és talán későn is kezdted el. Bele fogsz jönni, érezni fogod az autót, sok gyakorlás kell.
2020. dec. 26. 17:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
VAlami elhagyatott helyen kellene gyekorolnod mert ha ott valaki véletlen előtted van és elgázolod, komolyan be is csukhatnak érte.
2020. dec. 26. 19:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor csúsztatni kell a kuplungot 1-2 másodpercig, icipici gázzal is ha kell, ha gyors, visszanyomod a kuplungot és gurulsz. Igen, tudjuk a marhaságokat, nem gurulunk kinyomott kuplunggal, nem csúsztatunk, nem adunk gázt kuplungra... Nem a francokat, ezekre mind szükség van, főleg ha éppen 2 km/h-vel parkolsz.
2020. dec. 26. 20:28
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Csúsztatod a kuplungot, és mielőtt az autó beérne a parkoló pozícióba, kinyomod, és hagyod gurulni. Ez nem méterek, csak centiméretek és 1-2 másodperc kérdése.
2020. dec. 26. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!