Hogyan kell csúsztatott kuplunggal parkolni?
Mondom a problémát. 😅 Nem olyan régóta vezetek, mentem pár 100km-t probléma mentesen. Viszont parkolásnál a kuplung használatával gondjaim vannak..
szépen finomam próbálok beállni, csúsztatott kuplung, ahogy kell. Viszont 2x is volt olyan problémám, hogy miután beérkeztem az autóval, megvan az ideális parkoló pozíció és megkellene állítani az autót, pont az ellenkezője történik és megállás helyett hirtelen felgyorsul. Majdnem össze is törtem emiatt. :/ Szóval, kérlek segítsetek, mi a helyes pedálhasználat ilyenkor!?
Ill., ha máskor is történne ilyen, hogyan tudom a leggyorsabban megfékezni az autót, hogy ne történjen baj?
Tudom, hogy lesznek itt kioktatások, lehülyézések, stb., de aki tényleg segíteni akar, annak előre is köszönöm szépen 🙂
Azért gyorsul fel az autó mert ahelyett, hogy befelé nyomnád a kuplungot kiengeded.
"hogyan tudom a leggyorsabban megfékezni az autót, hogy ne történjen baj?"
Ülj le, sokkolni fog a válaszom: megnyomod a féket.
"megvan az ideális parkoló pozíció és megkellene állítani az autót"
Benyomod a kuplungot, rálépsz a fékre, kiveszed sebességből/üresbe a váltó kart/behuzod a kéziféket, felengeded a kuplungot, motort leállítod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!