Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olajcserekor a szurot is...

Olajcserekor a szurot is szukseges feltolteni olajjal?

Figyelt kérdés
Szervizekbe nem nagyon szokjak ezt a muveletet. Vagy a mai szuroknel mar ki lehet hagyni ezt a lepest? Nem jut el emiatt kesobb az olaj a motorhoz?
2020. dec. 22. 11:41
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
De később jut el. Akár 15 másodpercet is jár alapjáraton a motor olajnyomás nélkül. Tekintve, hogy a aex 1.4 is több percet képes járni terhelésen meghibásodás nélkül ha nincs benne olaj, nem hinném, hogy hatalmas galibát okoz. Nem lépkednek addig a gázra és kész.
2020. dec. 22. 11:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Sose töltöm fel. Eleve vízszintesen van, így ki is folyna rögtön. 1-2 másodperc alatt megtelik, nem kell vele foglalkozni.
2020. dec. 22. 11:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Igazából nem árt ha feltöltöd, ha lefelé áll a szűrő, de van olyan is ami vízszintesen van, na azt nem tudod feltölteni. Nagy baja nem lesz, a mai vékony olajak pár mp alatt eljutnak a motorig. Igaz egy picit kopik, de belefér.
2020. dec. 22. 11:49
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem szükséges. Sok autónál nem is lehet előre feltölteni (pl. oldalirányba kell behelyezni a szűrőt).

Ha olyan autód van, ahol lehet, akkor tedd meg, ártani nem fog.

2020. dec. 22. 12:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem kell, oda nyomja rögtön és tele lesz úgyis.
2020. dec. 22. 12:01
 6/8 anonim ***** válasza:
75%

1. Neked aztán fingod nincs az autó műszaki részéhez.

Ha nagyon kiváncsi vagy hogy mikorra jut el oda az olaj, akkor ne tedd fel a szűrőt hanem indítsd be és meg látod.

2020. dec. 22. 12:03
 7/8 Vortrex ***** válasza:
32%
A visszafolyó ágat szűri, nem szükséges
2020. dec. 22. 12:16
 8/8 anonim ***** válasza:
#6 Az 1-es vagyok. képzeld el, hogy olajcsere után egy 1.4 ABD-nek közel 15 másodperc kell, hogy feltöltse az olajszűrőt majd a hengerfejbe is eljuttassa az olajat. Addig jelzi, hogy nincs olajnyomás. Természetesen nem értek az autókhoz. Nyilván nem próbáltam ki. Biztosan fogyatékos vagyok. Sőt retardált. Valószínűleg meg kéne halnom nekem és a családomnak is. Igen, nyilván.
2020. dec. 22. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!