Volt hogy, megbántátok, hogy hitelre vettetek autó, és inkább járnátok régi de saját autóval?
Igazából amit meg kell fontolnod:
Egyik oldalról egy 22 éves autó egy baleset esetén már nem olyan biztonságos, főleg ha rozsdásodik. Illetve ha bedöglik egy hosszabb úton az két gyerekkel elég szopó.
Másik oldalról te tudod, hogy anyagilag mi fér bele. Én lehet egy 5 év körüli autót céloznék meg. Azok még évekig jók, de már jobb az áruk.
leginkább élethelyzet kérdése. mondjuk én nem banknak tartozok, hanem családon belül, de jelen pillanatban nem bántam meg. ez a 3. autóm, az előzőt is így fizettem, az első az saját volt.
néha felötlött már, hogy igazából jobb volna-e, ha maradtam volna az elsőnél, de igazából nincs nagyon másra igényem, amire inkább költhettem volna az így megspórolt pénzt. nagy valószínűséggel elköltöttem volna már apránként utazásra meg ilyesmire, és most ugyanitt lennék, hogy nincs nagyobb mennyiségű szabad pénzem, csak cserébe nem egy 3 éves autóm lenne, hanem 15 (amit persze ettől függetlenül szivesen megvennék újra).
A szüleim elváltak, anyám Providenttel fizette a Providentet, amúgy sem volt túl rózsás az anyagi helyzete de sikerült bebetonoznia magát oda.
Apámék jól álltak, de tovább nyújtózkodtak mint a takarójuk ért. Megépítették az álomházat hitelből, márvány márvány hátán, családi kocsi hitelből, annyi volt a hitel hogy egy hirtelen kisebb kiadást is csak hitellel tudtak megoldani (pl mosógép). A válság betett, a kártyavár összeomlott.
Én ezt gyerekként végignéztem és megpróbálom nem tönkretenni magam, így autóhitelt sem fogok felvenni.
Kizárólag házhitelünk van mert albérlet mellett nem tudjuk a ház árát kigazdálkodni. 25 éves futamidő korlátlan előtörlesztéssel, ha semmi váratlan nem történik akkor maximum 11 év alatt letudjuk és utána biztonságban leszünk.
Autóból nekünk is mindig idősebb van, bár magamnak szerelem és így olcsón fenntarthatóak. Ha szervízbe kellene mindennel rohangálni akkor nem tudom mit csinálnék...
Hitelre soha nem vennék autót! Nagy butaságnak tartom olyan használati tárgy vásárlását, amire nincs keret.
Amennyiben a fizetésem 10-15%-ból tudnám LÍZINGELNI a kínézett járművet, akkor ezt megfontolnám. De hitelt soha.
Volt régi 14+ éves, készpénzért vásárolt autóm, összesen 3. Tartottam tőlük mikor áll meg. Volt jó néhány alkalom amikor indulni akartam vele és nem indult! Főnöknek lehetett telefonálni, hogy most ez történt! Mínusz 1 nap szabadság ugrott. Lehetett busszal menni, állandóan késve értem be..., sokat kések ki fog rúgni a főnök!
Megmérgesedtem és vettem fel 2.5 millió kölcsönt. A havi törlesztőt fizetni kell mint a katonatiszt, de nincs dupla idegeskedés (autó és a munkahely miatt). A régi autókba beleraktam alkatrészeket, javításokat számolva arányaiban közel annyi mint a havi törlesztőrészlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!