Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi okozhatja ezt a túlzott...

Mi okozhatja ezt a túlzott párásodást?

Figyelt kérdés

Ha ott hagyom az autót egy 15-20 percre és visszamegyek belülről full pára az összes üveg.. Ha hosszabb ideig hagyom állva ( max 1-2 nap ) akkor ne is beszéljünk róla.. Van hogy menet közben is párásodik és nyilván PONT MOST adta meg magát a ventilátor... Mi okozhatja ezt a nagy mértékű párásodást? Az üléshuzat is full nyirkos szokott lenni. Valakinek valami ötlet? Tipp? Rossz minden reggel munkába menet azzal kezdeni a napot hogy páratlanítsam az egész autót.

Légyszi normális válasszal tiszteljetek meg. Előre is köszönöm.

2020. dec. 18. 22:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy beázik valahol.
2020. dec. 18. 22:24
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg a szőnyeget elöl, nyomkodd meg, ha cuppog a víztől, az a baj.

Nekem a fűtőradiátorom lukas, ráadásul ilyen zsíros ragacs rakódik az üvegekre. Este életveszély menni így. De lassan már nappal is.

2020. dec. 18. 22:28
 3/12 A kérdező kommentje:
Néztem de sehol sem láttam hogy beázna. Plusz a szőnyeg sem lehet vizes mert műanyag lábtörlő van bent hogy ne sarazzam, koszoljam össze. Takarításkor amikor kiveszem minimálisan vizes csak ott.
2020. dec. 18. 22:38
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A műanyag lábtörlő alatti kárpitra gondolt "szőnyeg" alatt. Azt nézd meg, hogy nem nedves-e valahol. Az autód beáhzat olyan helyen, amit nem látsz.
2020. dec. 19. 00:13
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is most 1-2 hétbe lett páras, nem is láttam semmit. Fűtőradiátor kilyukadt nem volt viz sehol csak a párát nem tudta leszedni ,ja és a ventillátor csapagya is megadta magát. Galaxy.. no komment.
2020. dec. 19. 01:00
 6/12 anonim ***** válasza:
Az a lényeg hogy bejut a víz vagy a gőz valahol és attól olyan.
2020. dec. 19. 07:00
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor is olyan lehet hogy ha belső keringetésen van állandóan.

Külsőre kapcsold.

2020. dec. 19. 07:28
 8/12 anonim ***** válasza:

pakold ki a csomagtartót, szedd ki a pótkereket, nézd meg alatta nem áll-e a víz.

Ha ennyire nyirkos minden, akkor tuti valahol beázik.

Szedd fel a gumi lábtörlőket, lehet alatta tocsog a vízben a kárpit.

Tipikus beázási helyek:

-tetőablak (ha van)

-szélvédő mellett, rossz a tömítés

-hátsó lámpák körül

-csomagtartó gumikéder

-lyukas a fűtőradiátor

2020. dec. 19. 08:08
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyszer a szélvédő előtti vízelvezető dugult el, ott ázott be. A lábtérnél a gumiszőnyeg alatti szövet tocsogott a víztől.

Azt a szövet szőnyeget nézd meg. Ha ennyire párásodik biztos hogy elég jól beázhat valahol.

2020. dec. 19. 12:36
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a szmötyi időben nem is kell hogy beázzon.

A fűtött autó, testhő, kilélegzett 30 fokos levegő találkozik az 1-2 fokkal. A levegőben lévő pára lecsapódik (kondenzálódik).

Gondolom nincs klímád, mert az pont jó párásodás ellen a működési elvéből fakadóan (szárítja a levegőt). Ha a ventillátor sem működik, akkor marad az ablaklehúzás és törölgetés.

2020. dec. 19. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!