Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az elején mindenki úgy vezet,...

Az elején mindenki úgy vezet, hogy az oktató pedáloz helyette?

Figyelt kérdés

Nemrég kezdtem el vezetni és kicsit fura nekem, hogy így tanulunk.

Másokat is így tanítanak?

2020. dec. 18. 11:27
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
76%
Engem is így tanítottak. Nekem is fura volt, ezért is utáltam az első órákat, mert végig úgy éreztem, hogy semmit sem csinálok szinte az órákon.
2020. dec. 18. 11:28
 2/18 anonim ***** válasza:
60%

Nekem az első 3-4 oram volt olyan hogy amig mentunk ki a "rutinpalyara" addig O pedalozott es valtott.

Altalaban megkerdezik hogy vezettel e mar. Ha igen akkor nyilván hagyjak neked. De ebben sok minden benne van. A varos ismeretre is jo ez a fajta tanitas. Tul sok mindenre kellene figyelned az elso par alkalomkor.

De gondolom azert mar tanultok valtani nem?

2020. dec. 18. 11:31
 3/18 anonim ***** válasza:
77%
Nem, nekem beiratkozás után mondta, hogy üljünk be az autóba, és menjünk. Meglepődtem, de imádtam. Azt hittem, az elején elmélet, meg ilyenek jöttek, de nem. Kérdezte, hogy vezettem-e már, mondtam, hogy igen, kipróbáltam. Oké, akkor menjünk. Imádtam az öreget, hatalmas forma volt. Aztán amikor rendesen elkezdtük a forgalomban való gyakorlást, észrevettem, hogy előszeretettel kezd fékezni helyettem, - mindig azt mondta, hogy későn fékezek. Nem zavart, alkalmazkodtam hozzá, volt, hogy azzal szórakoztam, hogy én nem is fékezek, úgyis megteszi ő helyettem. Nem tudom, hogy felfogta-e, vagy érezte-e a saját pedálján hogy én bizonyos esetekben ezt teljesen rábíztam. De azért szerencsére nem erről szólt a tanulás.
2020. dec. 18. 11:36
 4/18 anonim ***** válasza:
43%
Örülj neki te legalább már vezetsz, itt képtelenség időpontot kapni. Mondjuk nem értem pontosan mit takar a kérdés. Te csak akkor kormányzól???
2020. dec. 18. 11:51
 5/18 anonim ***** válasza:
76%

Nekem kimondva ez sosem volt, de második alkalommal érezhetően más volt az érzés, mint elsőre. Sosem kérdeztem, ő meg sosem mondta, de biztosan belenyúlt első alkalommal.

Szerintem sem előnyös az ilyen, mert a tanuló megtanul és megszökik valamit, örül, hogy el tud indulni normálisan, erre utána dobhatja ezt a kukaba, mert nem is ő csinálta.

2020. dec. 18. 12:03
 6/18 anonim ***** válasza:
60%
En nullarol kezdtem, de 50 ora alatt 2x nyult bele, es annyi. Rogton forgalomba mentunk, rutinpalya semmi.
2020. dec. 18. 12:06
 7/18 A kérdező kommentje:

És rögtön jól ment utolsó?

Kormányozni, indexelni, pedálozni mindent a forgalomban tanultál meg?

2020. dec. 18. 12:11
 8/18 anonim ***** válasza:
75%
Én 20 éve tanultam vezetni, nem tudom, most hogy van, de akkor rutinpályán kellett kezdeni. Ott meg miért nyúlt volna bele az oktató?
2020. dec. 18. 12:44
 9/18 anonim ***** válasza:
69%

Konkrétan mire vonatkozik a kérdés?

Ha forgalomban vezetsz, egyértelmű, hogy beavatkozik, ha annak szükségét érzi, nem engedi, hogy lefulladjon a motor, vagy balesetveszélyes helyzetbe sodródj a rossz pedálkezelés miatt.

Rutinpályán talán engedik, hogy többet kínlódjon a tanuló a pedálokkal de az sem biztos, ugyanis, ha folyamatosan csak kudarcok érik a tanulót, elmegy a kedve a vezetéstől (ahogy az rossz oktató mellett meg is történik)

Az oktatónak azt az egyensúlyt kell megtalálni, hogy mikor kell valóban beavatkozni, és hol van a határ, amikor még a tanulóra van bízva a jármű kezelés... nyilván kezdetben többnyire az oktató kezeli az autót, és ez változik folyamatosan, és jut el oda a tanuló, hogy mehet forgalmi vizsgára, már nincs az oktató segítségére rászorulva

2020. dec. 18. 12:59
 10/18 anonim ***** válasza:
28%
Nem, én oktatás elött trelereztem, hoztunk a batyámmal németből autókat én is vezettem, nem keveset.
2020. dec. 18. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!