Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudnék rádiót szerelni...

Hogyan tudnék rádiót szerelni ebbe az autóba? Lehetséges? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Adott egy 1995-ös Renault 19 csodajárgány. Rádió nincs benne, csak egy üres “hely” hagyva neki, de semmilyen kábelt nem látok ott. Az ajtón hangszórók sincsenek, csak azt imitáló körök vágva. (Antenna van, legalábbis talp)

Hogyan tudnék mégis rádiót varázsolni ebbe az autóba? Milyen alternatívák lennének? Lehetséges?

No offense, lány vagyok aki semmit sem ért az autókhoz, de a párját nagyon szeretné meglepni egy rádióval a kocsijába.

2020. dec. 13. 22:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha a helyek megvannak a rádiónak,hangszóróknak, antennának akkor abba biztosan lehet tenni. A kábelek terén valószínű a gyári köteg ki van szedve vagy bevan dobva a középkonzol mögé amit csak annak leszerelésével lehet kibányászni. Persze ez nem biztos hogy így van, de legjobb esetben ha megvan a köteg a megfelelő csatlakozókkal és a hangszórók kábelei is megvannak akkor pofon egyszerű minden. Ha nincs akkor sincs baj. Legjobb bontóból szerezni kábelköteget én véleményem szerint. De ha nem akartok ezzel sem kínlódni akkor is van olyan lehetőség hogy kezdésnek egy testkábelt és egy +12 voltos kábelt kell kihúzni a rádióhoz hogy áramot kapjon, ehhez kell egy állandó +12 volt hogy kikapcsolásnál ne felejtse el az adatokat, órát, mentett állomásokat, beállításokat stb... Aztán egy olyan +12 voltos szál ami működteti magát a rádiót tehát gyújtásra adva működhessen csak. Persze lehet az állandó 12 voltot is rátenni neki csak ha leállított motornál elfelejtitek kikapcsolni akkor lemerítheti az akkut. Ha ez megvan akkor a hangszóróknak kell elvezetni a kábeleit a megfelelő helyekre.

Itt egy segédlet ami szerintem elég szájbarágósan le van írva, én is jó pár éve ez alapján kötöttem be az első autó rádiót ami olyan autóba ment bele ahol szintén nem volt se csatlakozó semmi, csak a csupasz vezetékei. Igaz annyiból könnyebb volt nekem hogy a vezetékek megvoltak csak a csatlakozók voltak levágva, és úgy kellett beazonosítanom hogy mi micsoda.

[link]

Van elérhetőségük is ha esetleg plusz kérdések merülnének fel. de ha nem mertek ennyire belemélyedni akkor még mindig el lehet vinni egy jó villamosságishoz.

2020. dec. 13. 22:51
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Fölhívsz egy-két villamossági műhelyt, ahol tájékoztatnak, hogy vállalják-e, vagy sem. Ha igen, akkor egyeztettek, mikor, hol, mennyiért?

Amelyik gyorsabb, olcsóbb, közelebb van azt választod.

Elviszed, beépítik, kifizeted.

Ennyi.

2020. dec. 13. 22:53
 3/5 anonim válasza:
Én csináltam már ilyet.Írj üzit és leírom,mert elég hosszú.
2020. dec. 13. 23:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Kedves jószándékú segítők!

Ugye olvastátok azt a sort, hogy "lány vagyok, aki semmit sem ért az autókhoz"? ;)

2020. dec. 13. 23:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Villamossági szerelő beszereli neked.

Bár egy 25 éves rönóba nem biztos, hogy megéri, mert kb. többe fog kerülni, mint az autó. :D

2020. dec. 13. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!