Motorkerékpár kipufogó módosítás ajánlott?
"kifúrt, kibelezett kipufogóval tehet a motor sikeres műszaki vizsgát?"
Természetesen nem, max ha haverod a vizsgáztató és adsz juttatást. Egyébként ettől nem is lenne szép hangja. Nem értem mi a bajod a gyárival, a legtöbb motornak alapból jó.
Ha veszel utángyártottat, esélyes, hogy vizsga előtt azt is cserélgetni kell.
A motorok hangját is mérnökök alakítják ki a méretének és a kivitelnek megfelelően. Többnyire jól is sikerül belőni. Ne legyen már egy 600-as Hondának olyan hangja, mint egy 1600-as Harley-nek.
Elvileg nem kell lepapírozni a kipufogót, és ha "E" jeles, akkor a műszakin se problémáznak, és a rendőr se köt bele.
Élőben biztos más hangja van.
Nekem CBR1100XX van gyári kipufogóval, és tetszik a hangja attól függetlenül, hogy sokan fikázzák. Én meg azt nem értem, hogy miért kell már 5 km-ről hallani, hogy jön egy motor.
2-es válaszolónak: Értem, tehát akkor ez túl menne a megengedett zajszinten valószínűleg. Persze, a teljesítménynövekedés meg fogyasztás változás, erről már van tudomásom.Köszi a választ!
4-es válaszolónak: Én nem bánom ha olyan hangja van. Persze nem azt akarom hogy az legyen a vége mintha levenném egy kocsi kipufogóját és a szomszéd városból is azt hallani, de azért szeretem ha férfias hangja van egy choppernek. De persze majd nyilván élőben ha meghallom akkor tudom meg milyen az a bizonyos hang, akkor majd lehet meggondolom magam. Még egyelőre puhatolózok ezen a téren. Köszönöm válaszod.
"Motorkerékpár kipufogó módosítás ajánlott?"
Az általad leírt módon nem. Csak rontanál vele. Teljesítményen, fogyasztáson, de akár a hangján is. Csináltasd meg szakemberrel, ha jó eredményt akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!