B8 Passat vélemények?
Sziasztok
Hamarosan tervezek venni egy B8 Passatot kombiban 2.0 TDI motorral, manuális váltóval.
Arra lennék kíváncsi, hogy mi a véleményetek erről a kocsiról illetve mennyire ajánljátok?
Köszi előre is
Ha gondos előző tulajai voltak, és te is odafigyelsz ilyenekre például:
-hidegen nem taposod, amíg el nem éri az üzemi hőfokot legfeljebb 2000 rpm fordulaton fokozatosan terheled
-használat után illetve előtte huzamos terhelés után hagyod lehűlni a motort, beindítás után vársz másfél percet amíg az olaj minden pontra eljut.
-kinyomott kupplunggal indítod illetve állítod le a kocsit
-szigorú olajcsere minden 10 ezredik km után
-normális üzemanyag, Maxxmotion bele, és sosem hagyod hogy negyedszint alatt legyen a tank.
-levegő szűrőt üzemanyag szűrő minden olajcsere alkalmával legyen cserélve és jobb minőség pl MannFilter.
Ha ezeket betartod nem lesz problémád. A 2.0 CR TDI-k jó konstrukciók egyébként.
A B8 Passat egy nagyon kényelmes és jó autó lett, a B7 után egy elég nagy ugrás, ami szintén egy nagyon jó autó volt a korában. Alapvetően nincs sok baja az autónak.
A 2.0 cr tdi motorral se lesz várhatóan sok gondod, persze ahogy a második válaszadó már leírta, olajcsere 10 ezrenként legyen és óvd a motort, ne taposd hidegen, illetve többségében használd hosszabb utakra az autót, mint ahogy ezt minden dízelre el lehet mondani és tankold MaxxMotion-nel.
Mindeképp így tervezem, mint ahogy mondjátok.
DE tényleg ennyire fontos a Maxxmotion vagy ezt csak úgy összességében gondoljátok a prémiumokra?
Csak mert én "MOL-os" vagyok és ott terveztem az EVO Dieselt tankolni. Köszi előre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!