Ha motorcsere volt egy autóban, akkor a kilométerállást a műszerfalon is hozzá igazítják a cseremotor futásához?
Vagy ezt honnan tudom, hogy hány kilométeresen tették be a cseremotort?
Lekérdeztem az autómat és a 2017-es műszaki vizsgán oda volt írva záradékként, hogy típus azonos motorcsere történt.
Amikor a motorcserét végezték, a munkalapon szerepelni kellett volna az akkori km. óra állásnak. Ehhez kellett volna hozzászámolni a beépített motor -korábban lefutott- kilométerét. A kettő összege adhatná a jelenlegi valós állást.
Ennek a megvalósítása egyenlő a lehetetlennel.
2019 áprilisában vettem a kocsit.
Én nem kaptam semmi féle munkalapot, hogy motorcserés volt.
#1 vagyok.
Kérdező újraolvas és gondolkodik!
"amikor a motorcserét végezték....."
Ha nem Te cseréltetted akkor nem értelemszerűen nem is kaphattál munkalapot.
Ezek ismeretében helyes a következtetés.
Lehetetlen kideríteni, hogy mennyit futhatott.
Pedig úgy lenne korrekt hogy minden dokumentációt megkapok megvételkor.
Azt hittem egy motorcserét igazolni kell utólag is akár hivatalos helyeken.
Egyszer kell igazolni, nem folyamatosan mindig úton-útfélen. Az gondolom megvolt. Onnantól nem érdekel már senkit.
Úgy lenne korrekt, ha minden dokumentációt megkapsz megvételkor, az autó rendelésétől kezdve az összes elvégzett szervizszámlán át a tankolási bizonylatokig. Csak egy sok éves, esetleg több tulajos használt autónál ritka, ha az addigi összes tulaj ezeket mind gyűjtögette és szépen megőrizte neked.
AZ hülyeség lenne.
Ha egy 20 éves autóba beletesznek egy 40000 km-es motort attól még nem annyi lesz benne.
#8 !
Gondold el, ha mindenki vastag iratcsomókkal érkezne egy használtautó vásárlásakor.....
/az összes adásvételi, szervizpapírok, számlák, műszaki vizsgák okmányai, stb./
Pl. egy 2000-ben kiadott autó esetében -amelyik mondjuk a negyedik gazdánál van- kit érdekelne, hogy 5 éve volt bal első lengőkarcsere, vagy hogy 15 éve még Agip olajat használtak, és egyötödébe került az olajcsere?
Aláírt adásvételi, a forgalmi ....-ig érvényes, biztosítás van, fizetek és haladjunk.
Egy használtautó még akkor is zsákbamacska, ha ezer papírral bizonyítod hogy Te korrekt eladó vagy.
/szerintem/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!