Hogyan vesztek használt autót?
Ti hogyan vesztek használt autót? Mik azok a szempontok amiket figyelembe vesztek, minek jártok utána?
Csak egyszerűen bementek a kereskedésbe, adott X összeg amit rászántok és választotok vagy előre utána jártok a kiszemelt típus(ok)nak?
Eddig használt autóból egyet vettem, a legelső autómat. Annak idején kizárólag ez a típus jöhetett szóba, mert ez tetszett. Más nem érdekelt. A motorválasztékból is ki tudtam választani azt a motort, amivel a felhasználási szokásaimnak leginkább megfelelt. Ez után a hasznaltauto.hu keresőjébe beírtam a paramétereket. A fentieken kívül a rendelkezésre álló összeget, a maximális kort és futást. És válogattam a kínálatból. Amik jónak tűntek, azokat meg is néztem. Olyan 3-4 hónap elteltével és 15-20 autó megtekintése után találtam meg azt, ami minden szempontból megfelelt.
Előtte természetesen utánanéztem az adott típusnak. Mire kell figyelni, mik a típushibák, milyen felszereltség érhető el hozzá, stb. Hiszen előttem volt a net. A vásárlást majdnem egy éve terveztem, így időm is volt erre. Akkor fórumokat olvastam. Ma már facebook csoportok is vannak kifejezetten típusra szakosodva.
Csak úgy találomra, hogy azt se tudom mit akarok venni, csak megnézem hátha valami megtetszik, sosem voltam kereskedésben. Új autóknál a konfigurátort szoktam nagyon sokáig bújni. Ott is persze előre tudom, hogy milyen típus, milyen motorral érdekel. Inkább csak a felszereltséggel szoktam variálni, hogy mi az ami belefér az árba, mi az ami nem. Ha csomagban veszem az adott extrákat, esetleg olcsóbb-e vagy sem. Stb. Sok esetben azt tapasztalom, hogy nem érdemes ilyen kérdéssel szalonba menni, mert az értékesítők nagyon nincsenek ezekkel a dolgokkal kapásból képben. Ők is felmennek a netre és ugyan azt a konfigurátort nézik, amit én is látok. Tehát otthon is ki tudom magamnak kalkulálni.
Eldöntjük hogy milyen autó kell, a szempontok alapján kiválasztom a szóbajövő modelleket. Megnézem az árakat, majd összeállítok egy sorrendet a modellekből. Megmutatom a feleségemnek, hátha valamelyik ellen kifogasa lenne, valamelyik nagyon tetszene neki, ezeket valamennyire figyelembe veszem.
A végén 1 modell marad, azt elkezdem vadászni a neten és megveszem azt amelyik jó üzletnek tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!