A Mikó utcából érkező fehér Dacianak elsőbbsége van a Logodi utcából érkező zöld Mazdával szemben, mert az jobbkezet ad neki?!
Csak mert itt soha senki nem adja meg az elsőbbséget, és múltkor a rendőr is megállt holott elsőbbsége lett volna, így már elgondolkoztam.
A macskaköves "szervíz" úton van egy elsőbbségadás tábla, de ahonnét a Dacia jön azt nem látja az ember, tehát értelemszerűen szerintem nem is vonatkozhat rá, csak arra aki ott megy a macskaköves részen.
Ha nincs tábla, ahonnan jön az a Duster, akkor jobbkezes.
2020. dec. 9. 06:05
2/9 A kérdező kommentje:
Mellette a kisutcában van, ami szintén Mikó utca, de egy fasor elválasztja és ahonnét a Dacia jön onnét nem látszik a tábla.
2020. dec. 9. 06:19
3/9 anonim válasza:
Igen, az Attila utcánál ki is van rakva az egyenrangú útkereszteződés tábla.
2020. dec. 9. 06:37
4/9 anonim válasza:
Az Attila és a Mikó utca kereszteződésénél, a lámpa után a Mikó utcában ki van téve egy egyenrangú útkereszteződés tábla, ez alapján a jobbról érkező Dusternek szerintem elsőbbsége van a Logodi úton érkező zöld Mazdával szemben, én így értelmezem. A kis szervizúton elhelyezett elsőbbségadás tábla pedig a szervizúton érkező autókra vonatkozik.
2020. dec. 9. 06:44
5/9 anonim válasza:
HA nincs tábla akkor jobbkéz szabály.
2020. dec. 9. 07:27
6/9 anonim válasza:
"A Mikó utcából érkező fehér Dacianak elsőbbsége van a Logodi utcából érkező zöld Mazdával szemben, mert az jobbkezet ad neki?!"
A jobbkéz-szabály nem erről szól... A jobbról érkezőnek van elsőbbsége, azaz a Mazdának.
2020. dec. 9. 08:02
7/9 anonim válasza:
Ja bocs, arról a tetőcsomagtartós Mazdáról beszélünk, nem a másik irányból jövő kék szirénás kocsiról.
2020. dec. 9. 08:05
8/9 anonim válasza:
A logodi utcán haladó zöldes színű Mazdának elsőbbséget kell adnia a tőle jobbról érkező Dusternek jobbkéz-szabály miatt.
"Mellette a kisutcában van, ami szintén Mikó utca, de egy fasor elválasztja és ahonnét a Dacia jön onnét nem látszik a tábla."
De az egy külön úttestnek számít szerintem. Vagy hát úgy logikusabb volna. A táblák az adott úttestre vonatkoznak.
2020. dec. 9. 10:07
9/9 anonim válasza:
igen az, hiába van maci sajt az út végén ez nem egyenlő a főútvonallal, szóval jobbkéz
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!