Ha az autó légkondi hidegben is be van kapcsolva, full hűtésre, akkor még hidegebb mint nyáron, vagy nincs különbség?
Tegyük fel, hogy csak mezei hideg meleg állító tárcsa van és nem hőmérséklet beállítós.
Szóval ha télen valaki hidegre állítja s bekapcsolja, akkor megfagy vagy csak olyan hőmérsékletű levegőt fúj, mint fújna akkor is ha nyári 35 díj lenne kint?
35 díj?
De igen, lefagy a lábad.
Ez a hülye klíma, nem tudja, hogy hideg van kint.
"Gyárilag el sem indul a klíma hidegben, ezt pedig az utastérben lévő elpárologtatóban méri. A kifújt levegő hőfokától függetlenül az elpárologtató hőmérséklete alapján szabályoz és kapcsolja ki-be a kompresszort."
Kétlem, hogy kikapcsolja a kompresszort, mivel a sok kocsin kb fél percen belül elkezd párosodni az összes ablak ha nincs bekapcsolva az A/C, Akárhová is van tekerve a hideg-meleg tárcsa.
Csak észreveszem már, hogy megy-e a kompresszor vagy sem. Előbbinek elég hallható, látható és érezhető jelei vannak. Az én automban a párásodás kb. nem létező fogalom. Kisebb mértékű van, mert a fizikával én sem tudok szembemenni, a nyári nagyobb esőzések kivételével nem igazán van párásodás, ami zavarná a kilátást. Most pluszban rásegít erre a páramentesítővel kezelt szélvédő. A klímát csak időnként szoktam bekapcsolni, ami amúgy is ajánlott télen. A szélvédőre fújva sem kapcsolja be a klímát, itt még én irányítok. Egy újabb autóbam meg automata minden.
"Az én autómban... ...Gyárilag el sem indul a klíma hidegben..."
Nem tudom más autó hogyan működik, az enyém nem indul el. Hozzátettem azt is, hogy gyárilag. Beépítettem egy ellenállást ami átveri a hőfokérzékelőt, így indul a hidegben is, de nem ez volt a cél. A cél az volt, hogy nyáron ne kapcsoljon le a kompresszor már 12 fokos befújt levegőnél, csak 5 foknál. Így van esélye azelőtt is lehűteni az autót, mielőtt körbekerülném kétszer a földet.
nekem 2 autóm van, egyikben sem fúj hidegebbet a légkondi akár 30 fok van kint akár 2 fok. És egyik sem hőmérséklet-beállítós.
A 2 autó egyikén hallom a kompresszort, de CSAK ha nagyon figyelek, a másikon abszolut semmit nem hallani.
a halkabban üzemelő (nem hallani kompresszor hangot) autó esetében amúgy is jobba páramentesítés AC nélkül, mert vannak ablakmelegítő áramkörök a szélvédőben, míg a másikban nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!