Mi a különbség a téli és a nyári ablakmosó közt?
Tudom,összetételi különbség van.
De milyen összetételi?
Szóval az a kérdés,hogy mit öntsek a nyáriba,hogy télit varázsoljak belőle?
Téli ablakmosóban alkohol van (vagy egyéb fagyást gátló és jeged oldó anyag).
Nyári ablakmosóban zsíroldó van, hogy leoldja az odakent bogarakat. :D
Télibe fagyásgátló anyag van vagy alkohol, pont hogy ne fagyjon be.
A nyáriba ez az adalék nincs benne, viszont van helyette más ami oldja a bogarakat amik odacsapódnak, az valami zsíroldós cucc lényegében. Ha van nyári maradék benne akkor felöntheted télivel, de ha -19 fokost öntesz rá, bár aránytól függ mennyi van benne a nyáriból mert ha kb fele fele arányba megy bele akkor -10 foknál már befagyhat vagy kásásodhat amiitől a fúvókák eldugulnak és nem fogsz tudni spriccelni vele, ameddig a motortér nem melegszik át annyira hogy ezek a kásás darabok szétolvadjanak. Én ősz közepén már felöntöm téli ablakmosóval a tartályt, keverve a nyárival annyira hidegek októberben úgysem szoktak lenni főleg manapság hogy eljegesedjen viszont enyhe fagyoknál már nem fog befagyni, mire jönnek az erősebb fagyok addigra úgy is elhasználom.
Én tovább gondoltam a kérdést.
Mi az értelme hogy van téli és nyári?
Nem lehet a kettőt kombinálni hogy mindenkor jó legyen, és a nyári ne nyomja szét a tartályt ha esetleg elfelejtik télen vagy hogy a téli is feloldja a zsíros foltokat,bogarakat vagy stb...stb?
Én egyszer házilag kevertem téli szélvédőmosót magamnak:
Volt itthon valahonnan 2 liter denaturált szeszem, vettem még hozzá 2 liter desztilált vizet. Ezt a kettőt egy az egyhez arányban összekevertem, tehát a 2 liter szeszhez ment a 2 liter desztilált víz, pusz adtam hozzá 3 deci Pur mosogatószert és ezt az elegyet jól összekevertem.
Azon a télen olyan jó házi téli szélvédőmosó folyadékom lett, hogy ihaj!
-35 és -40 fok körülire sikerült így bekeverni. Sőt egy üveg tisztítós flakonba is töltöttem a keverékből és jégoldóként is spriccoltam a szélvédőre meg az ablakokra, úgy oldotta és oldja a jeget, hogy ihaj!!! Azóta befejeztem az áruházak jégoldóival...
Ez a házi elegy Mindeggyik áruházban kapható téli szélvédőmsó folyadékot és jégoldót lepipált amivel eddig dolgom volt...
Előző vagyok:
Veszel pár száz Ft-ért deszt-vízet: [link]
Veszel 2l denaturált szeszt: [link]
Meg veszel valami olcsóbb mosogatószert: [link]
Ezeket összekevered a fenti recept szerint és jobb téli szélvédőmosó és jégoldó folyadék elegyet kapsz házilag mit bármelyik nagyiparilag előállított 3-4-5 ezer forintos nagy, neves, drága szélvédőmosó a szupermarketek polcain.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!