Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mely előnyökkel jár, ha egy...

Mely előnyökkel jár, ha egy autóra nincs ráírva, hogy milyen motor van benne?

Figyelt kérdés
Pl. 330d,35 TFSI, 220d, stb.

2020. dec. 2. 21:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
40%

Ennyi baromságot rég olvastam... Tolvajok miatt. Túlgondoljátok. El tudom képzelni, hogy nézelődik a tolvaj, kiszúrja a Mercit. A """megrendelés""" az C220 CDI-re szól, de a kocsira nincs ráírva... És teljesen bepánikol, mivan ha véletlenül egy C200 CDI-t visz, úgyhogy nem lopja el.

Alapból messze nem hallani annyi autólopást mint régen. De ilyet még nem hallottam, hogy valaki motorra pontosan leadja, hogy mit akar lopatni. Nyilván ha neked egy C63 AMG kell, akkor ne C180 CDI-t hozzanak. De azér azt meg lehet különböztetni...

Egész egyszerűen esztétika. Ennyi. Ne lássatok bele többet. Semmi köze a tolvajokhoz, meg a spóroláshoz az autógyáraknál. Van akinek nem tetszik, ha hátul rá van írva minden szar a kocsira. Ennyi. Köztük amúgy nekem sem mindig. Pláne, ha kihozol egy nagyon menő 4-es BMW-t, nagyon M pakett, nagyon 20 colos felni, aztán hátuljára meg fel van írva hogy 418d.

A spórolásos téma meg alapból hülyeség. Vannak amikre ráírják, van amire nem. Igen, ezen amúgy spórolnak. De nem azér csinálják, hogy húú ezen most rohadt sok pénzt keressenek. Egész egyszerűen szerintem rájöttek, hogy full felesleges információ. Senkit nem érdekel. De utolsó jól mondja, lehet úgy kérni, hogy ne legyen rajta semmi. 0 forintos extra. Aki külön kéri, annak nem teszik rá. A legtöbb autóra még így is rákerül szerintem alapból.

De amúgy meg megfordítom a kérdésed? Milyen előnnyel jár az, ha rá van írva? Egy okot mondj :D. Ez extra infó feltüntetés. Semmi másra nem jó. Mindenki leszarja. Volt már olyan, hogy valakibe bele akartál kötni az úton, megláttad a BMW-t. Ha 320d lett volna, akkor levillogod, de mivel látod hogy 335d van ráírva, így meg sem előzöd? Ugye? Nem sok ilyen van... Senkit nem érdekel ez, hogy mi van ráírva.

A legtöbb autón feltűntetik a típus megnevezést, aztán kész. Aztán hogy ráírják-e a motortípust, az gyártó / típusfüggő. Valakit zavar, valakit nem.

Sőt, régen még olyanokat is ráírtak a kocsikra, hogy KOMPRESSOR. Meg 4X4. Meg tökömtudja Efficiency. Meg TURBO. Meg ilyenek. Kit érdekel? Minek kell ezt ráírni? Tök felesleges infó.

Esetleg annak fontos, aki használtan veszi. De az meg nem a kocsi hátuljáról fogja leolvasni, hogy mit vesz. Szóval ha új kocsit vennék, én is kérném, hogy max egy típusmegjelölés legyen rajta.

Ne gondoljatok ebbe többet.

2020. dec. 3. 12:04
 12/16 A kérdező kommentje:

Elvileg közlekedés szempontjából semmi jelentősége, mi van ráírva az autó hátuljára, és sokan nem is értenek a motorokhoz, viszont aki igen, arra van egy lélektani hatása. Olyasmi ez, mint amikor a nagy fekete autókat nagyobb tisztelet övezi a forgalomban, többen előzékenyek velük, vagy az új BMW-k elől autópályán hamarabb lehúzódnak a külső sávba.

Vagy éppen direkt keresztbe tesznek nekik. Egy átlagos autón persze az 1.6 felirat nem számít, de egy drágább autóban a kicsi motor, vagy ritka nagy motor szerintem feltűnést kelthet pozitív és negatív értelemben is. Legalábbis befolyásolja az autósokat, hogy a másik autóját erősebbnek vagy gyengébbnek vélik a sajátjuknál.

2020. dec. 3. 16:59
 13/16 anonim ***** válasza:
31%

Ez olyan gyerekes marhaság, mint amikor a 70-es években Pistike megnézte a kilométerórát, hogy "mennyivel megy"?

Mert az Apa trabijában 120 a legutolsó szám, de látott egy "sevrolet"-et amibe 220 volt az órába írva. Húúúú!

Szerintem teljesen értelmetlen mindenféle feliratot fúrni/ragasztani a kasztnira.

2020. dec. 3. 18:39
 14/16 anonim ***** válasza:
46%

Debadgingra gondolsz? Van aki leszedi mert neki ez jön be. Az enyémről is leszedte előző tulaj. Nem hiányzik. Enygem annyira nem érdekel, de el kell ismerni letisztultabb tőle az autó.

Kinek hogy jön be. Szerintem ennyi van mögötte. Haszna nincs.

2020. dec. 3. 20:46
 15/16 anonim ***** válasza:
29%

Gondolom, aki lepontozott, annak az autó hátó felén ott van, hogy PD TDI HP, aztán 16V, esetleg TURBO és/vagy KOMPRESSOR, mellesleg Quattro.

Na és emellett az elsó szélvédőn ott díszeleg a '80-as években vásárolt -mohazöld színben pompázó- MARUZSI rallye-team matrica is. :D

/#13 voltam/

2020. dec. 3. 22:12
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

11-es vagyok

#12-es kérdezői kommentre reagálva: Hidd el, autósok 95%-a nem olvasgatja ezeket. Eleve csak egy bizonyos távolságon belül tudod ezeket leolvasni.

Teszemazt autópályán ha te biztonságos követési távolságot tartasz, el nem ovlasod, hogy a több 10 méterre előtted haladó Mercire mondjuk C250 CGI vagy E350 CDI van írva...

Ezekre akkor figyelsz fel, ha a kocsi úgy is néz ki, mint ami erős. Nyilván ha látod egy kocsin, hogy valszeg nem 110 lóerő, akkor nem állsz le vele versenyezni.

És ez a lélektani hatás... A kocsik színére? Ez hülyeség... Nekem is fekete autóm van. Semmivel nem előzékenyebbek a többiek. Én sem vagyok előzékenyebb a többi fekete kocsival szemben. Nem szarom össze magam egy fekete Opel Astrától. De egy világosszürke X5-től sem. Ha köcsög, villog, letol, akkor azt adom, amit kapok. Ha nem, nem.

Ez egyáltalán nem színfüggő. De még csak nagyon kocsifüggő sem. Láttam én már olyat, hogy a Passat letolta az Aston Martint... Ezekről nem a kocsi, vagy azoknak a színe tehet.

Nem vagyok előzékenyebb egy S Mercivel hogyha az fekete, mintha mondjuk fehér. Szerintem nagyon mások sem.

2020. dec. 4. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!